Οι κατηγορίες Κούκουζα και η αντίδραση Πατούλη για τις ΚΟΙΝΣΕΠ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Οι κατηγορίες Κούκουζα και η αντίδραση Πατούλη για τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Παρέμβαση για το θέμα των απολυμένων στον οδοκαθαρισμό του Δήμου Αμαρουσίου έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 10ης Φεβρουαρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ο κ. Κούκουζας ανέφερε ότι ο λόγος πρόσληψης στις ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου, πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014, ήταν καθαρά ψηφοθηρικός και, με αφορμή την απόλυση των εργαζομένων στον οδοκαθαρισμό, κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι «εξαπάτησε» τους πολίτες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, παρά το έντονα λεκτικό ύφος του δημοτικού συμβούλου της μείζονος, η απάντηση του δημάρχου κινήθηκε σε… χαμηλούς τόνους.

Ειδικότερα, στην παρέμβασή του ο κ. Π. Κούκουζας ανέφερε:

Πριν από μερικές μέρες, η διοίκηση του Δήμου, μέσω της διοίκησης της ΚΟΙΝΣΕΠ στον οδοκαθαρισμό, αποφάσισε να απολύσει τους εργαζόμενους σε αυτή. Ο οδοκαθαρισμός στην πόλη μας, πραγματοποιείται πλέον από τους εργαζόμενους με σύμβαση οκτώ μηνών, που προσελήφθησαν μέσω των κριτηρίων του ΑΣΕΠ.

Ασφαλώς η πρόσληψη των 80 εργαζόμενων με κριτήρια ΑΣΕΠ είναι θετική εξέλιξη, παρόλο που όλοι μας νομίζω πιστεύουμε πως είναι ακόμα καλύτερο και κοινωνικά δικαιότερο, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ να έχουν μόνιμη, σταθερή και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απασχόληση.

Ας θυμηθούμε όμως την ιστορία της συγκεκριμένης ΚΟΙΝΣΕΠ και τη συμπεριφορά της διοίκησής της και κατ΄ επέκταση της διοίκησης του Δήμου απέναντι στους συμπολίτες μας που εργάστηκαν σε αυτή.

Περίπου τριακόσιοι (300) (η διοίκηση Πατούλη ποτέ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της παράταξής μας) συμπολίτες μας, εργάζονταν στις ΚΟΙΝΣΕΠ που ουσιαστικά ίδρυσε και στελέχωσε η διοίκηση του δήμου, πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014, με αναξιοκρατικά και αδιαφανή κριτήρια, αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις που κατέθετε διαχρονικά η παράταξή μας, για την αντιμετώπιση του ζητήματος της καθαριότητας της πόλης και των εργαζομένων σε αυτή.  

Ο λόγος είναι προφανής: ψηφοθηρικός.

Αμέσως μετά τις εκλογές απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, τουλάχιστον στον οδοκαθαρισμό. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα ένσημα, καθώς για ένα διάστημα κάποιων μηνών εργάστηκαν χωρίς να έχουν σύμβαση και χωρίς να δηλώνονται στον ασφαλιστικό φορέα. Το φθινόπωρο του 2014 τους ξανακάλεσαν να δουλέψουν για δύο – τρεις μήνες για να καθαριστεί η πολύ βρώμικη πόλη μας, πιστεύοντας τις υποσχέσεις της διοίκησης πως θα τους βολέψει σε «κάποια άλλη επιχείρηση».

Και φθάσαμε στην απόλυσή τους, αφού άρχισαν να έρχονται οι οκτάμηνοι εργαζόμενοι, μέσω ΑΣΕΠ.

Το τραγικό γεγονός για τους απολυμένους είναι πως δεν μπορούσαν να κάνουν αίτηση πρόσληψης, μέσω του διαγωνισμού για τους οκτάμηνους, επειδή δεν φαίνονταν άνεργοι.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Πατούλη, εξαπάτησε τους συμπολίτες μας, αφού τους υποσχέθηκε πως θα έχουν δουλειά στον Δήμο και μετά τις εκλογές, εκμεταλλεύτηκε με αναλγησία τις ανάγκες τους, την απόγνωσή τους και τον ευκολόπιστο χαρακτήρα τους και αφού τους χρησιμοποίησε, τους «πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα».

Αυτή είναι η διοίκηση του κ. Πατούλη και από τα παραπάνω δίνεται μια απάντηση για τους λόγους του 58% των εκλογών.

Γ. Πατούλης: “Προσέχετε τα λόγια σας”

Ο δήμαρχος, που έλαβε τον λόγο μετά την προαναφερόμενη παρέμβαση, τόνισε ότι είναι ευχάριστο να αναγνωρίζεται από όλους η άμεση ανάγκη που έχει ο Δήμος σε έμψυχο δυναμικό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον οδοκαθαρισμό.

Ωστόσο, κάλεσε όσους ασκούν κριτική περί του τρόπου που γίνονται οι προσλήψεις, αλλά και του γενικότερου εργασιακού καθεστώτος στους Δήμους, να προτείνουν ποιες εναλλακτικές λύσεις έχουν. “Τους προκαλώ να μας υποδείξουν αυτοί τους καλύτερους τρόπους που θα δώσουν λύσεις, γιατί καλά είναι τα λόγια, αλλά δεν φθάνουν” ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του κ. Γ. Πατούλη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνεχείς πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να υπάρξουν οι συγκεκριμένες εγκρίσεις για τις 80 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει έρθει στον Δήμο το σύνολο των 80 εργαζομένων που προβλέπονται. Όπως ανέφερε, τα σχετικά αιτήματα εκκρεμούσαν από τον περσινό Φεβρουάριο, γεγονός που ανάγκασε τη δημοτική αρχή να καλύψει τα μεγάλα κενά στον τομέα του οδοκαθαρισμού μέχρι σήμερα μέσω 5μηνων συμβάσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και ό,τι άλλο προέβλεπε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ιδιαίτερα για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ο κ. Γ. Πατούλης αφού χαρακτήρισε ως ανακριβή την αναφορά του κ. Π. Κούκουζα περί προσλήψεων 300 εργαζομένων, πρόσθεσε ότι για τις συγκεκριμένες δομές υπήρχαν καθορισμένες χρηματοδοτήσεις, στο πλαίσιο των οποίων έπρεπε να κινηθεί ο Δήμος. Μάλιστα, προέτρεψε τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας να “προσέχει τι λέει” όταν αναφέρεται σε “εξαπάτηση των πολιτών”.

Τέλος, ο δήμαρχος απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Π. Κούκουζα, ότι το 58% που έλαβε η διοίκηση στις πρόσφατες εκλογές οφείλεται στις πρακτικές που ακολούθησε στο θέμα των προσλήψεων, προσθέτοντας με νόημα ότι στην παρούσα φάση, κατά την οποία έρχονται στον Δήμο 80 νέοι εργαζόμενοι, δεν υφίσταται καμία προεκλογική περίοδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet