Π. Σαγρής: «Δημοκρατία μόνο στη θεωρία για τον συνδυασμό Μαγιάκη»
Πολιτική

Π. Σαγρής: «Δημοκρατία μόνο στη θεωρία για τον συνδυασμό Μαγιάκη»

Τα πιστεύω του, δηλαδή αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια, παραθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Παναγιώτης Σαγρής ως απάντηση στον χαρακτηρισμό «πρόθυμος της διοίκησης του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη» που του εδόθη από την παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, λόγω της τοποθέτησής του στη θέση του εκπροσώπου της μειοψηφίας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου (βλέπε δημοσίευμα Η διοίκηση Πατούλη επέλεξε τον «πρόθυμο» από τον «ενοχλητικό»).

Ο κ. Σαγρής σημειώνει ότι το δελτίο Τύπου της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, δεν τιμά την παράταξή του, η οποία απέδειξε, όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωση, «ότι η δημοκρατία και η συναίνεση που ευαγγελίζεται ισχύουν μόνο στη θεωρία και όχι στην πράξη».

Σε πρόσφατη τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου μας, την οποία και δημοσιοποίησα στον τοπικό τύπο (βλέπε δημοσίευμα Π. Σαγρής: «Η συναίνεση μονόδρομος και για τον Προϋπολογισμό»), ανέφερα μεταξύ άλλων στον επίλογο:

 «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να παρακολουθεί προσωπικές αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία και στόχο, όταν το ζητούμενο είναι η συναίνεση για να δρομολογηθούν λύσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Όλοι, μα όλοι μας θα κριθούμε και για τα έργα μας, αλλά και για τη συμπεριφορά μας στο διάστημα αυτό, με τα δεδομένα να απαιτούν πνεύμα συναίνεσης και ωριμότητας από όλους.

Γι΄ αυτό οφείλουμε όλοι αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια στις προσεγγίσεις μας, στον λόγο και στη δράση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα εξελίσσονται, όλα κινούνται».

Αυτές είναι οι αρχές μου και τα πιστεύω μου, οι βαθιές μου πεποιθήσεις, που δεν αλλάζουν συγκυριακά και πρόσκαιρα, αλλά με συνοδεύουν σε όλη την πορεία μου ως άνθρωπο, σε όλη μου την παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Επικαλούμαι αυτές τις φράσεις, ως απάντηση στο δελτίο Τύπου του συνδυασμού του κ. Λ. Μαγιάκη «Ενότητα, ανατροπή και έργο για το Μαρούσι», που βιάστηκε να με χαρακτηρίσει «πρόθυμο» της διοίκησης του δημάρχου κ. Πατούλη και μόνον από το γεγονός ότι εξελέγην εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ παράλληλα εγκαλεί και τον επικεφαλής του συνδυασμού μου κ. Κ. Βλάχο για την… εκλογή μου.

Ειλικρινά, λυπάμαι που ο κ. Λ. Μαγιάκης και ο συνδυασμός του, πιστεύουν ότι οι μικρότεροι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι μόνιμα «ενοχλητικοί» προς τις διοικήσεις, μόνιμα καταγγελτικοί, μόνιμα αρνητικοί όχι για την ουσία της άρνησης, αλλά για την άρνηση την ίδια.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε δεν τιμά τον συνδυασμό της  μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος απέδειξε ότι η δημοκρατία και η συναίνεση που ευαγγελίζεται, ισχύουν μόνο στη θεωρία και όχι στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet