Σε ποια έξι σημεία εστίασε ο Λ. Μαγιάκης την παρέμβασή του στη Γ.Σ. της ΠΕΔΑ
Θεσμικοί Φορείς

Σε ποια έξι σημεία εστίασε ο Λ. Μαγιάκης την παρέμβασή του στη Γ.Σ. της ΠΕΔΑ

Σε έξι κύρια σημεία εστίασε την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου, ο Λευτέρης Μαγιάκης, ως εκπρόσωπος της αυτοδιοικητικής παράταξης Συντονισμός Αιρετών.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αναφέρθηκε:

  1. Στο τελευταίο σχέδιο Προϋπολογισμού που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και στο οποίο οι επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ προβλέπεται ότι θα αυξηθούν, το 2022 σε σχέση με το 2021, μόλις κατά 22 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010 η αύξηση που αναλογεί στην Τ.Α. για το 2022 θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Είναι μια πολιτική συνεχιζόμενη για πάνω από μια δεκαετία που έχει ανεβάσει τα λεγόμενα «παρακρατηθέντα» σε ποσά άνω των 20 δισ. ευρώ, για τα οποία βέβαια δεν γίνεται καμία αναφορά.
  2. Στο γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η έλλειψη προσωπικού στην Τ.Α. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΜΠΔΣ 22-25, οι συνολικές αποχωρήσεις μέχρι το 2022 θα είναι κατά 1.289 περισσότερες από τις προσλήψεις.
  3. Στην πανδημία, την ύφεση και τα lockdowns που κόστισαν στους Δήμους 569 εκατ. ευρώ. Από αυτά 206 εκατ. ευρώ είναι μειώσεις ιδίων εσόδων και 363 εκατ. ευρώ αύξηση δαπανών. Η συνολική χρηματοδότηση που έλαβαν οι Δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό ανήλθε σε 170 εκατ. ευρώ. Άρα, σύμφωνα, με τους υπολογισμούς του ΥΠ.ΕΣ., υπάρχει έλλειμμα χρηματοδότησης 399 εκατ. ευρώ.
  4. Στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας οι οποίοι προβλέπονται για το υπουργείο Εσωτερικών, και που είναι περιορισμένοι και δεν αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά την κατάσταση στην Τ.Α.
  5. Στο γεγονός ότι ο Συντονισμός Αιρετών διαφωνεί με την πρόταση της ΚΕΔΕ για αύξηση της απόδοσης, από το 11,2% στο 25%, του ΕΝΦΙΑ στους δήμους και επιμένει στην εφαρμογή της ήδη θεσμοθετημένης απόδοσης στην Τ.Α. από τον ΦΠΑ και τον φόρο φυσικών και νομικών προσώπων. Ο ΕΝΦΙΑ είναι μια άδικη υπερφορολόγηση των πολιτών που πρέπει να καταργηθεί.
  6. Στη συζήτηση για την ανακατανομή των ΚΑΠ, που θα έχει νόημα αν προηγουμένως αποφασισθεί μια γενναία αύξησή τους. Διαφορετικά θα πρόκειται για μια ανακατανομή φτώχειας, που δεν οδηγεί σε καμία ουσιαστική λύση των οικονομικών της Τ.Α.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet