Σε συγκεντρώσεις κατοίκων ο δήμαρχος
Πολιτική

Σε συγκεντρώσεις κατοίκων ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Πατούλης παρεβρέθηκε σε συγκεντρώσεις κατοίκων του Αμαρουσίου που διοργάνωσαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, αλλά και κάτοικοι, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Στο πρότυπο δίκτυο αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δομών που λειτουργούν στην πόλη, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, καθώς και στον σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης σε συναντήσεις με νέους και κατοίκους των γειτονιών, που διοργάνωσαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Ο κ. Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών που διοργάνωσαν: ο αντιδήμαρχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος του συνδυασμού Βαγγέλης Κάββαλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Κωνσταντίνου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Λουκούμης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία–Βέρα Γαζή με τη συμμετοχή του υποψήφιου Ευάγγελου Αγγέλου. Επίσης σε συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν κάτοικοι και φίλοι του συνδυασμού, με τη συμμετοχή αφενός του προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νικόλαου Κάββαλου και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Φραγκιά Παρασύρη και αφετέρου με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου, υποψήφιου του συνδυασμού Νικόλαου Πέππα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στην προαγωγή του αθλητισμού και πολιτισμού στο Μαρούσι, όπου περισσότεροι από 4.500 πολίτες όλων των ηλικιών συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου και αντίστοιχα περισσότεροι από 5.000 πολίτες συμμετέχουν σε προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σημείωσε:

«Όταν άλλοι Δήμοι έχουν διακόψει τη λειτουργία των αθλητικών χώρων τους και έχουν περιορίσει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες εμείς στον Δήμο Αμαρουσίου διατηρούμε και προωθούμε την αθλητική και πολιτιστική παράδοση της πόλης μας, προσφέροντας την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας να εκφραστούν δημιουργικά. Εκατοντάδες παιδιά και σωματεία έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς μαζί τα τρία ακόμη κλειστά γυμναστήρια, τα 12 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, μπάσκετ και βόλεϋ, καθώς και τα 21 υπαίθρια γήπεδα σε 21 σχολικά συγκροτήματα.

»Την επόμενη πενταετία στον σχεδιασμό μας βρίσκεται η δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού γυμναστηρίου στη θέση του “Σπύρου Λούη”, ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα και η δημιουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο της οδού Ειρήνης στο Νέο Μαρούσι, ενισχύοντας περαιτέρω τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας».

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις κοινωνικές υποδομές και στις υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη για τη φροντίδα και υποστήριξη με κοινωνική ευαισθησία της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν και όσων εκ των συμπολιτών μας έχουν ανάγκη. «Στόχος μας –σημείωσε- είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες ανάγκες στήριξης όλων και περισσότερων συμπολιτών μας. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και η δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση».

Σήμερα μέσα από το ευρύ δίκτυο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών:

6.000 παιδιά φιλοξενούνται τα τελευταία 7 χρόνια στο Πρότυπο Δίκτυο των 13 Παιδικών Σταθμών. Περισσότερα από 2.200 μέλη των 6 παραρτημάτων του ΚΑΠΗ απολαμβάνουν υπηρεσίας υποστήριξης αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης. Περισσότεροι από 6.000 συμπολίτες μας κάθε χρόνο κυρίως άποροι και ανασφάλιστοι υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες του Δημοτικού Πολυϊατρείου. Χιλιάδες μαθητές της πόλης συμμετέχουν σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής. Σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας προσφέρουμε την υποστήριξη που έχουν ανάγκη μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, τη Δημοτική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο. 25 παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό υποστηρίζονται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία και 3.000 ηλικιωμένοι με άνοια συμμετέχουν σε προγράμματα υποστήριξης στο Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet