Συμμετοχή δημάρχου Αμαρουσίου στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Συμμετοχή δημάρχου Αμαρουσίου στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συμμετείχε στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από 14 έως και 16 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Θ. Αμπατζόγλου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με εκπροσώπους κεντρικής διοίκησης του κράτους, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διατυπώσει τις μεγάλες υστερήσεις που υπάρχουν σε έργα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών έναντι υπολοίπων περιοχών της Αττικής, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες του Αμαρουσίου που σχετίζονται με την υπερτοπικότητα και την επιχειρηματική ένταση στην πόλη.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι η καρδιά της διοίκησης και αποτελεσματικότητας του οργανωμένου κράτους απέναντι στους πολίτες. Όμως δεν αντιμετωπίζεται θεσμικά ως τέτοια, καθώς στην Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση απορροφά το 3% του ΑΕΠ της, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 10%. Οι Δήμοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να προσλάβουν το προσωπικό που έχουν ανάγκη και ας διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα. Είναι μερικά από τα παραδείγματα των στόχων που πρέπει να εκπληρωθούν και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν. Το συνέδριο της ΚΕΔΕ, με τη συμβολή του ΙΤΑ, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και η συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία είναι μία διαρκής διαδικασία που θα συνεχιστεί με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού σκοπού».

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ακόμη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, με την ιδιότητα του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.​

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet