Συνάντηση Γ. Πατούλη & Ν. Δένδια για τα έργα ΕΣΠΑ
Πολιτική

Συνάντηση Γ. Πατούλη & Ν. Δένδια για τα έργα ΕΣΠΑ

Η πορεία των έργων στον Δήμο Αμαρουσίου για τα οποία προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η προώθηση και η επίσπευσή τους, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τον υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανέπτυξε διεξοδικά στον υπουργό το στάδιο στο οποίο βρίσκονται μία σειρά από ώριμες μελέτες που αφορούν σε έργα στον Δήμο και είναι σημαντικό να ενταχθούν για υλοποίηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

  • Στην κατασκευή του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 580.
  • Στη βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών – ποδηλάτων.
  • Στην ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων με βιοκλιματικό σχεδιασμό και κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Κηφισίας.
  • Στην ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά με υπόγειο χώρο στάθμευσης.
  • Στην ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής με στόχο τη δημιουργία ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου.
  • Στη διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου.
  • Στην ανάπλαση του κόμβου Λεωφ. Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου και Κηφισίας και κατασκευή πεζογέφυρας.
  • Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ».
  • Στην ενεργειακή αναβάθμιση του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με την κατασκευή πράσινου δώματος.

Ο κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε την αναγκαιότητα της έγκρισης χρηματοδότησης μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τα παραπάνω έργα, καθώς πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της πόλης, στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του προαστίου, στη βελτίωση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά και στην προώθηση πρακτικών για ένα καθαρότερο αστικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο κ. Ν. Δένδιας εμφανίστηκε πρόθυμος, αφού εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι σχετικοί φάκελοι για καθένα από τα παραπάνω έργα, να καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι απαιτούμενες ενέργειες να προχωρήσουν άμεσα.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν, επίσης, πρόταση να πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης στον Δήμο Αμαρουσίου με θέμα το ΕΣΠΑ και τα διαθέσιμα εργαλεία αξιοποίησης των χρηματοδοτικών του μέσων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνέχεια και της προ εβδομάδων συνάντησής του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενημέρωσε τον υπουργό κ. Δένδια, και για την αναγκαιότητα επιχορήγησης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ των ιατρών και των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ αφορά στη στήριξη των νέων γιατρών για τη λειτουργία νέων ιατρείων και εργαστηρίων που θα αναβαθμίσουν και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, στην επιμόρφωση των γιατρών αλλά και στην πιστοποίηση των φορέων ιατρικού τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet