Τέσσερα βραβεία για τον Δήμο Αμαρουσίου στα OTA AWARDS 2023
Πολιτική

Τέσσερα βραβεία για τον Δήμο Αμαρουσίου στα OTA AWARDS 2023

Διάκριση στα βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023 για τον Δήμο Αμαρουσίου, με την τιμητική απονομή τεσσάρων βραβείων για τις επιδόσεις του στην πρωτοπορία και στην καινοτομία στις ενότητες: «Απασχόληση-Επαγγελματική Κατάρτιση», «Πολιτική Προστασία & Ασφάλεια» και «Περιβάλλον /Κλιματική Αλλαγή».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη διοργάνωση περισσότεροι από 100 δήμοι και αρκετές περιφέρειες από ολόκληρη τη χώρα δήλωσαν συμμετοχή παρουσιάζοντας τα έργα που πραγματοποίησαν την τετραετία 2019-2023, σε κατηγορίες όπως οικονομική ανάπτυξη, υποδομές, παιδεία, αστικός σχεδιασμός, καθαριότητα, περιβάλλον, πολιτική προστασία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, βιώσιμη κινητικότητα κ.ά.

Στην τελετή, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και πλήθους επισήμων, εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητα Ζωής Ιωάννης Ιωαννίδης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

Ο κ. Αμπατζόγλου κατά την παραλαβή των βραβείων εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τις σημαντικές αυτές διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου, συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στην πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια Διοικήτρια Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και στη σύνθεση της επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και καθηγητές, καθώς και άνθρωποι από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα, με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αμαρουσίου κατέθεσε προς αξιολόγηση πέντε προτάσεις, εκ των οποίων στις εξής τέσσερις απονεμήθηκαν βραβεία για τις δράσεις:

  • Ίδρυση νέας Δημοτικής Ακαδημίας «Maroussi Digital Academy»: Στην ενότητα «Απασχόληση-Επαγγελματική Κατάρτιση» και στη κατηγορία «Προγράμματα εκπαίδευσης ψηφιακής δεξιότητας (άνεργοι, δημοτικοί υπάλληλοι, τρίτη ηλικία κλπ)», απονομή 1ου βραβείου για την ίδρυση της νέας Δημοτικής Ακαδημίας «Maroussi Digital Academy», που αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Δήμου με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και νέας τεχνολογίας, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος προσέλευσης χορηγικών πόρων «Συνεργασία».
  • Στην ενότητα «Πολιτική Προστασία και Ασφάλεια», στην κατηγορία «Πρόληψη, παρακολούθηση, και προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης/ φυσικές καταστροφές», απονομή 1ου βραβείου για το έργο «Εγκατάσταση συστημάτων ενόργανης δομικής παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρών σε πραγματικό χρόνο μέσω τεχνολογίας». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα που κάνει μια πρώτη είσοδο στο διαδίκτυο των πραγμάτων. Μέσω του έργου τοποθετήθηκαν υπερσύγχρονοι αισθητήρες σε έξι σημεία από τη Wind Ελλάς, που μετρούν θερμοκρασία, παροχή ύδατος, στάθμη ύδατος, ταχύτητα ροής, όγκου ύδατος και πληρότητα αγωγού. Έτσι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει στη διάθεσή του ένα επικουρικό εργαλείο προγραμματισμού έργων και καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που συμβάλλει αποφασιστικά στη μελέτη και αντιμετώπιση έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών γεγονότων.
  • Στην ενότητα «Περιβάλλον/Κλιματική Αλλαγή», στην κατηγορία «Προγράμματα για τη προστασία του κλίματος και ενέργειες μείωσης του άνθρακα του μονοξειδίου και των αερίων του θερμοκηπίου», απονομή 1ου βραβείου για το έργο «Δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE GRIN», σε έκταση 15 στρεμμάτων, στο τμήμα του καλυμμένου ρέματος Σαπφούς στην περιοχή του Αγίου Θωμά (οδός Πρωταγόρα). Στόχος του έργου, η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και η μετατροπή τους σε πολύτιμους πόρους για την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή και το μετριασμό των επιπτώσεων της.
  • Στην ενότητα «Περιβάλλον/Κλιματική Αλλαγή» ο Δήμος Αμαρουσίου πήρε 2ο βραβείο και για την κατηγορία «Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δημοτών και επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος», με την απονομή του 3ου βραβείου για το έργο «Η2020 Socio Bee». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο έρευνας και καινοτομίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ευαισθητοποίηση και εμπλοκή πολιτών σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. C.hr

    Φάτε μάτια ψάρια αυτό έχω να πω! Δεν κάνει κανένας τιποτα για αυτό τον Δήμο και τους Δημότες του χρόνια τώρα σαν να είναι παράδοση που έμεινε από προηγούμενους δημάρχους.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet