Την αναδιάρθρωση χρέους 19 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Την αναδιάρθρωση χρέους 19 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. Αμαρουσίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από περισσότερες παρατάξεις και εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, σε συνέχεια διαπραγματεύσεων που αφορούσαν στη ρύθμιση χρέους ύψους 19.553.361,58 ευρώ προς την «INTRUM HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», για αναδιάρθρωση του χρέους αυτού με όφελος 40% για τον Δήμο, όπως αναφέρει ο τελευταίος.

Το χρέος αυτό είχε δημιουργηθεί από δάνειο που είχε λάβει το 2005 η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» (ΔΕΑΔΑ).

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Αυτή η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, είχα υποσχεθεί πως θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να απαλλάξουμε τους Μαρουσιώτες από βάρη που δημιουργήθηκαν από κακές επιλογές του παρελθόντος και πολύ πριν από την προηγούμενη διοίκηση Γ. Πατούλη. Τώρα, φτάσαμε στο τέλος μίας επίπονης διαπραγμάτευσης για δανειακό χρέος 19 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα τραπεζικής σύμβασης του 2005, μίας δημοτικής επιχείρησης που σήμερα δεν υφίσταται και που τις υποχρεώσεις της έχει αναλάβει ο Δήμος. Το κέρδος του κουρέματος 8 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, μεταφράζεται σε περισσότερους διαθέσιμους πόρους για τους δημότες και για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε πολλούς τομείς όπως καθαριότητα, εγκαταστάσεις, επισκευές οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων κ.ά.

»Μέσα σε μία γκρίζα περίοδο, η συστηματική δουλειά μας φέρνει ελπίδα και φως και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε με περισσότερη τόλμη και αποφασιστικότητα για να φτιάξουμε πιο σύγχρονο, φιλικό και ασφαλές το Μαρούσι που όλοι αγαπούμε».

Ο Δήμος σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου χρέους θα λάβει χώρα μόλις η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ελεγχθεί και εγκριθεί από το ειδικό τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet