Τι απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου στον Γ. Καραμέρο για το κλειστό ΚΕΠ και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Τι απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου στον Γ. Καραμέρο για το κλειστό ΚΕΠ και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Στις ανακοινώσεις της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι και στον επικεφαλής της, Γ. Καραμέρο, απαντά η δημοτική αρχή, για το προσωρινό κλείσιμο παράρτηματος ΚΕΠ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Όσον αφορά το κλειστό ΚΕΠ της οδού Μεσογείων 82, η δημοτική αρχή απαντά στα «πέντε ψέματα», όπως χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Καραμέρου, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι το παράρτημα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την προσπάθεια εύρεσης χώρου στον Δήμο Μεταμόρφωσης για την επεξεργασία κλαδιών και προϊόντων ξυλείας, η δημοτική αρχή τονίζει ότι «είχε ξεκαθαριστεί από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η παρεξήγηση πως στον εν λόγω χώρο θα γίνει διαχείριση ξυλείας και όχι απορριμμάτων», ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν είδαμε πουθενά την πρόταση οικοπέδου / ακινήτου του κ. Καραμέρου, εντός του Αμαρουσίου για τη συγκεκριμένη χρήση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Το 2021 και το 2020 δεν ήταν διδακτικά έτη για τον κ. Καραμέρο. Αντί να βρεθεί στο πλευρό των δημοτών και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για επίλυση πολλών και χρόνιων προβλημάτων, αλλά και εκτάκτων (που τελικά διεκπεραιώθηκαν με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο, βλ. διευθέτηση δανείων, δίχρονη προσχολική αγωγή, ένταξη γειτονιών στο σχέδιο πόλης, αντιμετώπιση κρίσιμων καιρικών φαινομένων κ.ά.), αναλώθηκε στην κακόγουστη κριτική μέσω διαδικτύου με κύριο σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρόμου στους πολίτες για σειρά θεμάτων, όπως πολιτική προστασία, υγεία, περιβάλλον, προμήθεια υπηρεσιών / εξοπλισμών / οχημάτων κ.ά.

Η πλειοψηφία των παρεμβάσεων του κ. Καραμέρου είχε ως σκοπότην παραπληροφόρηση και τη σπίλωση χαρακτήρων και εκείνα τα ελάχιστα λεπτά διαδικτυακής προβολής και των μηδαμινών likes.

Το πολιτικό άγχος του κ. Καραμέρου, του πρώην διορισμένου αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, γνωστού και για τις “επιτυχίες” που έφερε στην πόλη του Αμαρουσίου από τη θέση του στην Περιφέρεια Αττικής, είναι ένα: να αποδείξει στη δημοτική του παράταξη και στο κόμμα του ότι τα καταφέρενει. Όμως, η πολιτική του ανικανότητα τον έχει οδηγήσει σε μία δύσοσμη τακτική που δεν έχει πλέον ακροατές ούτε στον ιδεολογικό χώρο που τον ανέδειξε.

Ας δούμε όμως με ποιο πολιτικό παραλήρημα μπήκε το 2022 για τον κ. Καραμέρο.

Πρώτον επιτέθηκε στη δημοτική αρχή για το προσωρινό κλείσιμο παράρτηματος ΚΕΠ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Απάντηση:
Σε μία ανάρτηση με πέντε παραγράφους κατάφερε ο κ. Καραμέρος να γράψει πέντε ψέματα.

 1. Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμέρος ό,τι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν μπορούν να είναι άλλοι εκτός από τους μόνιμους και πιστοποιημένους όπως ορίζει το ΥΠΕΣ;
 2. Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμέρος ότι για όσο καιρό παραμένει κλειστό το Παράρτημα του ΚΕΠ ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι δημότες εξυπηρετούνται είτε από το Κεντρικό ΚΕΠ του Αμαρουσίου, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά; Δεν γνωρίζει πως αυτή η δημοτική αρχή λειτουργεί θεσμικά και ότι φυσικά κρατά ενήμερο το ΥΠΕΣ καθημερινά;
 3. Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμέρος ότι οι υπάλληλοι δεν περιμένουν κάποια εσωτερική “καμπάνια” για την νόσο covid-19, όπως ο ίδιος αναφέρει, αλλά εργάζονται με βάση τις οδηγίες και εγκυκλίους των συναρμόδιων υπουργείων για την πανδημία;
 4. Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμέρος τις ανακοινώσεις του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου υπέρ των εμβολιασμών; Δεν γνωρίζει ότι από τον Μάιο οι κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ βρίσκονται μόνιμα στο Μαρούσι και έχουν εξυπηρετήσει περισσότερα από 45.000 τεστ; Δεν γνωρίζει τις συνεχείς απολυμάνσεις που γίνονται σε δημοτικά κτήρια, συγκοινωνία και σχολεία; Δεν γνωρίζει τη θέση και την άρνηση του δημάρχου για οποιαδήποτε α λα καρτ υγειονομική διαχείριση της πανδημίας πέρα αυτής που ορίζεται από το επίσημο κράτος;
 5. Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμέρος ό,τι αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα ΚΕΠ δεν είναι ο κ. Σταθούλης; Δεν γνωρίζει ότι κρούσματα κορωνοϊου έχουν εμφανιστεί και σε άλλα ΚΕΠ σε όλη τη χώρα -εδώ και πολλούς μήνες- και αυτό δεν είναι μία “θλιβερή” πρωτιά του Αμαρουσίου όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει;

Δεύτερον επιτέθηκε στη δημοτική αρχή για την προσπάθεια εύρεσης χώρου για την επεξεργασία κλαδιών και προϊόντων ξυλείας.

Απάντηση:

Επαναλαμβάνουμε στον κ. Καραμέρο όσα είχαμε διατυπώσει προς τον Δήμο Μεταμόρφωσης:

 1. Η επιλογή του χώρου για την εύρεση στεγασμένου ακινήτου προκειμένου ο Δήμος Αμαρουσίου να επεξεργάζεται τα προϊόντα κυρίως κλαδεμάτων και άλλα υλικά ξυλείας, είχε γίνει διότι εκεί είναι βιομηχανική ζώνη και όχι αμιγούς κατοικίας.
 2. Είχε ξεκαθαριστεί, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η παρεξήγηση πως στον εν λόγω χώρο θα γίνει διαχείριση ξυλείας και όχι απορριμμάτων.
 3. Ο Δήμος Αμαρουσίου για την επιλογή του χώρου ακολούθησε όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αλλά και όλες τις γνωμοδοτήσεις τρίτων αρχών (έγγραφο πολεοδομίας από 2/10/2020).
 4. Η διερεύνηση για ενοικίαση έγινε κατόπιν διαγωνισμού και ιδιοκτήτης είναι εταιρία συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
 5. Η ενοικίαση δεν έχει ολοκληρωθεί.
 6. Δεν είδαμε πουθενά την πρόταση οικοπέδου / ακινήτου του κ. Καραμέρου, εντός του Αμαρουσίου για τη συγκεκριμένη χρήση.

Εν κατακλείδι είναι προφανές ότι ο κ. Καραμέρος θα υπερασπίζεται και το 2022 τα συμφέροντα κάποιας άλλης πόλης και κάποιων άλλων δημοτών, πάντως όχι του Αμαρουσίου και των Μαρουσιωτών.

Συμβουλεύουμε τον κ. Καραμέρο μέχρι να γίνουν οι δημοτικές εκλογές το 2023 και μέχρι να αποφασίσει για ποιον Δήμο θα διεκδικήσει τα ηνία -αν κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτικών του συναδέλφων -πρώτα να ενημερώνεται και στη συνέχεια να φορά την κίτρινη νιτσεράδα της παραπληροφόρησης και της λάσπης. Με αυτή την τακτική που ακολουθεί δεν έχει κερδίσει την συμπάθεια κανενός εντός και εκτός των δικών του τειχών. Τα αποτελέσματά του το δείχνουν. Η δική μας δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παράγει αναπτυξιακό έργο, και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Αμαρουσίου και των Δημοτών του. Συνεχίζουμε και το 2022 με προσήλωση στον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από τη πρόοδο της πόλης μας και των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet