Το «Ενωμένο Μαρούσι» δεν θα συμμετάσχει στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 28/4
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Το «Ενωμένο Μαρούσι» δεν θα συμμετάσχει στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 28/4

Δεν θα συμμετάσχει στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 28 Απριλίου η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι», με επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο.

Ο λόγος, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Σώματος, καθώς και στον δήμαρχο είναι η επιμονή της διοίκησης να αποφεύγει την τηλεδιάσκεψη και να επιλέγει τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, κάτι που η παράταξη κρίνει ως αντιδημοκρατικό.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» αναφέρει:

Όλοι μας αυτό το διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που αναμφισβήτητα τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι αφ’ ενός ο υγειονομικός κίνδυνος της πανδημίας και αφ’ ετέρου ο εθελοντικός κυρίως εγκλεισμός στις οικίες μας.

Η παραπάνω κατάσταση ασφαλώς και δεν πρέπει να αποτελέσει έδαφος πολιτικής εκμετάλλευσης σε γενικό επίπεδο, όπως επίσης δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι για οποιαδήποτε δημοτική αρχή να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας.

Αντιθέτως, οποιοσδήποτε αιρετός άρχων, που έχει ως κύριο συστατικό της στάσης ζωής του τη δημοκρατία, οφείλει να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εφαρμόζει τη Δημοκρατία, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη  καθημερινότητα.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Αμαρουσίου δείχνει ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση του εθελοντικού εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, για να λειτουργήσει με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς τον στοιχειώδη πολιτικό και δημοσιογραφικό έλεγχο.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, για λειτουργία τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και  των επιτροπών, οικονομικής και ποιότητας ζωής, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, η διοίκηση του Δήμου κωφεύει και επιλέγει την άχαρη, χωρίς διάλογο και κατάθεση επιχειρημάτων, αλλά και αδιαφανή ως προς τους πολίτες, διαδικασία της «διά περιφοράς» συνεδρίασης, τη στιγμή που την τηλεδιάσκεψη και την εξ αποστάσεως διδασκαλία επιχειρούν να εφαρμόσουν ακόμα και τα νηπιαγωγεία.

Η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι», διαμαρτυρόμενη έντονα για αυτή την επιλογή της διοίκησης Αμπατζόγλου, θα απέχει από τη «διά περιφοράς» συνεδρίαση της Τρίτης 28.04.2020, καλώντας τη διοίκηση Αμπατζόγλου να αλλάξει τη διαδικασία συνεδριάσεων των σημαντικότερων οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Παράλληλα η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» επαναφέρει τα ερωτήματα που έχει καταθέσει προς τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου και καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν στις συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας που δημιουργεί η διοίκηση Αμπατζόγλου και να αντιδρούν με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet