Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ… διά στόματος Γ. Σταθάκη, στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ… διά στόματος Γ. Σταθάκη, στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου συζήτηση-εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία πάνω από 300 άτομα συνέρρευσαν στο δημαρχείο της πόλης, για να ακούσουν την ομιλία του Γιώργου Σταθάκη, καθηγητή Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση, την οποία άνοιξε η Πέγκυ Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και η Μαρουσιώττισσα Άννα Χατζησοφιά, η επίσης Μαρουσιώτισσα περιφερειακή σύμβουλος Καλλιόπη Βέττα, ο Λευτέρης Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος, Πέτρος Κούκουζας, Δημήτρης Κουτσουβέλης και Κατερίνα Ψάλτη, το μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, Μιχάλης Παπαευστρατίου και ο συντονιστής της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Μεταμόρφωσης, Δημήτρης Κολτσίδας.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Καλλιμάνης και η αντιπρόεδρος Ρένα Ιορδάνου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» Σμαρώ Κιούση, ο αντιπρόεδρος Νίκος Κατσούλας και μέλη του συλλόγου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Κασταλία» Δήμητρα Κρεκούκια και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η Λένα Προεστάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» Σταυρούλα Τσατσαρούνου.

Ο Γιώργος Σταθάκης περιέγραψε, στην εισήγησή του, τις βασικές προδιαγραφές του προγράμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται, όπως τόνισε, για μια δέσμη κοστολογημένων και ρεαλιστικών άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση της κρίσης, για τα οποία προηγήθηκε διάλογος με ευρύ φάσμα επαγγελματικών ενώσεων και φορέων. Αυστηρή, όμως, προδιαγραφή του προγράμματος, η οποία δίνει και τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σαφές κοινωνικό του στίγμα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σταθάκης ανέλυσε διεξοδικά τους τέσσερεις άξονες των δεσμεύσεων. Σκιαγράφησε τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πυλώνα του προγράμματος, επικεντρώνοντας στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στην αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων, στη σπουδαιότητα ύπαρξης αναπτυξιακής τράπεζας, στην επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως αυτονόητων ενεργειών με ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο, στην υλοποίηση εκτάκτου προγράμματος απασχόλησης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη φορολογική μεταρρύθμιση για δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα και την κινητοποίηση μηχανισμών, οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ άντεξαν στην κριτική. «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι εύληπτο, συγκροτημένο, κατανοητό, έχει στίγμα κοινωνικό, αντιμνημονιακή φιλοσοφία στο σύνολο των μέτρων που προτείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με αυτό δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μια κυβέρνηση άλλων προσανατολισμών και προτεραιοτήτων μπορεί ήδη από τις πρώτες μέρες να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα δώσει μια νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Σχολιάζοντας, επίσης, την πολιτική συγκυρία, ο ομιλητής περιέγραψε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής απελπισίας, μετά από 3 οδικούς χάρτες που «πέσανε στα βράχια», διαδοχικά δήθεν «success stories» και τη μνημονιακή πολιτική να μην οδηγεί πουθενά. Ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα φαίνεται να έχουν σχέδιο ή οδικό χάρτη και έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι μόνη λύση για τη σημερινή πρωτοφανή πολιτική αστάθεια είναι οι εκλογές με ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση, ο Γιάννης Καλομενίδης, αναπληρωτής συντονιστής της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, άνοιξε τη συζήτηση καλώντας το κοινό να θέσει ερωτήσεις και να κάνει τοποθετήσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “η εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε διήρκησε τουλάχιστον 2 ώρες, επιβεβαιώνοντας ότι βασική αρχή και καθοριστικό κριτήριο για τη διαμόρφωση της πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί η δυναμική συμμετοχή των πολιτών”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet