Υπέρ του «Ναι» τάσσεται ο Κώστας Βλάχος
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Υπέρ του «Ναι» τάσσεται ο Κώστας Βλάχος

Υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 τάσσεται με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας Κώστας Βλάχος.

Ακολουθεί η δήλωση:

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν είναι υπέρ ή κατά μιας συγκεκριμένης συμφωνίας. Είναι υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΝΑΙ στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΝΑΙ εγγυάται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας και των θεσμών της, ώστε να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ΟΧΙ θα φέρει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη και πιθανώς έξω και από την Ε.Ε. Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες, τόσο άμεσα, όσο και σε βάθος χρόνου.

Οι άμεσες συνέπειες ενός ΟΧΙ έχουν αρχίσει να φαίνονται ήδη με το κλείσιμο των τραπεζών. Έπειτα από ενδεχόμενο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, η μετατροπή των καταθέσεων σε δραχμές, με μείωση της αξίας τους τουλάχιστον στο μισό, θα είναι ζήτημα λίγου χρόνου. Η αναστάτωση στο τραπεζικό σύστημα θα έχει, επίσης, ως συνέπεια τη χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων και η ανεργία θα εκτοξευθεί. Η νέα δραχμή θα είναι έντονα υποτιμημένη σε σχέση με το ευρώ και μισθοί και συντάξεις θα χάσουν τουλάχιστον το μισό της αξίας τους, ενώ η λιτότητα θα είναι κατά πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε συμφωνία παραμονής στο ευρώ και περισσότερο από όλους θα πληγούν οι ασθενέστεροι.

Οι μακροχρόνιες συνέπειες ενός ΟΧΙ θα είναι εξίσου σημαντικές. Οι σύγχρονες και ευημερούσες οικονομίες, στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, βασίζονται στην αγορά και τον υγιή ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας τον πλούτο που παράγεται για να χρηματοδοτήσουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Έχουν επίσης, έναν αποτελεσματικό δημόσιο τομέα που λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση και συνεπώς περιορίζει τις κομματικές επιρροές.

Γι΄ αυτό, η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, ενισχύει τη μακροχρόνια σύγκλισή μας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αντιθέτως, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενδυναμώσει τη ροπή προς τις πελατειακές δομές και θα ενισχύσει τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια κλειστή και φτωχή οικονομία με υψηλή διαφθορά.

Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής είναι μέτρια, χωρίς ούτε πολλές από τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ούτε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και του φορολογικού βάρους. Διασφαλίζει όμως την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παρέχοντάς μας επίσης τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για καλύτερους όρους, για ανάπτυξη και προσαρμογή του χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες οφείλουν, επίσης, να ανταποκριθούν τάχιστα, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για τη στήριξη της αναπτυξιακής τροχιάς της Ελλάδας. 

Ο ελληνικός λαός εφόσον διεξαχθεί δημοψήφισμα, θα πρέπει να ψηφίσει ΝΑΙ.

ΝΑΙ στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet