Λ. Μαγιάκης: Η διοίκηση Πατούλη υποθηκεύει το μέλλον του Αμαρουσίου
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Η διοίκηση Πατούλη υποθηκεύει το μέλλον του Αμαρουσίου

«Το μέλλον της πόλης είναι  υποθηκευμένο από τη διοίκηση Πατούλη», ισχυρίσθηκε κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 15-12-2016 για τον ισολογισμό του 2015 του Δήμου Αμαρουσίου, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Επικαλούμενος στοιχεία που κατέγραψαν οι ορκωτοί λογιστές στην έκθεσή τους, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι σε σχέση με την 31-12-2006, όταν ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη και μέχρι και το τέλος του 2015:

  • Οι συσσωρευμένες ζημίες αυξήθηκαν κατά 338,5%.
  • Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 86,9%.
  • Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν κατά 61,5%.

Και όλα αυτά παρόλο που, όπως σημείωσε ο κ. Λ. Μαγιάκης, διαγράφηκαν 25 εκατ. ευρώ χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων, επιδοτήθηκε ο Δήμος με άλλα 25 εκατ. ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους και απαλλάχθηκε από πρόστιμα και προσαυξήσεις προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ύψους 35 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά 85 εκατ ευρώ.

Ο κ. Λ. Μαγιάκης αναφέρθηκε σε «κακοδιοίκηση» και «σπατάλη» που επικρατεί σήμερα στον Δήμο, με ευθύνη της διοίκησης, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων.

«Παρόλο που οι ίδιες παρατηρήσεις επαναλαμβάνονται από τους ορκωτούς συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καμία πρωτοβουλία δεν πάρθηκε από την πλευρά Πατούλη για να διορθωθεί, έστω και το ελάχιστο» σημείωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε περίοδο κρίσης το 2015, αντί της μείωσης των δημοτικών τελών, εισπράχθηκαν από τους  δημότες 6,6 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα  επιτρέπει ο Νόμος.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της μείζονος υπογράμμισε ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω των μνημονιακών  περικοπών και των δεσμεύσεων του «Καλλικράτη», πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει για τη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, «αν η διοίκηση δεν ήταν προσκολλημένη στην ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet