5 κρίσιμα θέματα στη συνάντηση του υπ. Οικονομικών Ν. Παπαθανάση και του δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου
Πολιτική

5 κρίσιμα θέματα στη συνάντηση του υπ. Οικονομικών Ν. Παπαθανάση και του δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της πόλης έθεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, όπςω αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος, μετά το θερμό καλωσόρισμα στον υπουργό και τους συνεργάτες του, ανέπτυξε τα πέντε μεγάλα και ουσιώδη ζητήματα για το Μαρούσι την τρέχουσα περίοδο που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Ειδικότερα αναφέρθηκε:

  1. Στο ζήτημα του χώρου της Κεραμικής μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την πώλησή του από το ΕΤΑΔ. Όπως ανέφερε η Κεραμική αποτελεί διεθνές τοπόσημο και είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Αμαρουσίου και ο Δήμος θα δώσει μάχη για να τον κρατήσει. Ο Δήμος ζήτησε να αναβληθεί ο διαγωνισμός, καθώς και πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση εμβληματικών κτηρίων, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς.       
  2. Στην εκκρεμότητα που υπάρχει στην πρόταση σύμπραξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανέγερση Γυμνασίου και Λυκείου.
  3. Στην πρόταση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΧΕ του Βόρειου Τομέα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες και ολόκληρο το Βόρειο Τομέα, όπως επιμάνθηκε.
  4. Στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης του ρέματος Σαπφούς, το οποίο αποτελεί τεράστιο έργο και από το οποίο εξαρτώνται μία σειρά από αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση της πόλης. 
  5. Στο θέμα του Οίκου Τυφλών, ώστε, είτε να περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών, είτε στον Δήμο Αμαρουσίου και να αξιοποιηθεί για αντίστοιχο κοινωνικό σκοπό.

Οι κ.κ. Αμπατζόγλου και Παπαθανάσης συμφώνησαν να υπάρξει ένα νέο ραντεβού για μια περισσότερο διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κω/νος Ρώτας, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη και η γενική γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.        

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet