Ενότητα: Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα ελέγχου στον Δήμο
Πολιτική

Ενότητα: Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα ελέγχου στον Δήμο

Με ενδιαφέρον δηλώνει ότι θα περιμένει το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο Αμαρουσίου (Το Μαρούσι ανάμεσα στους Δήμους με αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών) η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, επαναφέροντας αιτήματα που επανειλημμένως έχει θέσει στη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη σχετικά με θέματα “αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης”.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη αναφέρει τα εξής:

Αποτελούσε και αποτελεί πάγια θέση μας ο σεβασμός του δημόσιου χρήματος, η χρηστή και διαφανής διαχείρισή του από τις δημοτικές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό  είχαμε ζητήσει επανειλημμένα από τη διοίκηση Πατούλη να μας δώσει στοιχεία για πολλές υποθέσεις αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης, όπως:

  • Λεπτομερής αιτιολόγηση δημιουργίας χρεών ύψους 56 εκατ. ευρώ από τον οργανισμό Εργασίας και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις προς τη ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • Λεπτομερής αιτιολόγηση διαφοράς 51 εκατ. ευρώ μεταξύ εισπραχθέντων και διατεθέντων ανταποδοτικών τελών προς τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.
  • Λεπτομερής αιτιολόγηση της διαγραφής απαιτήσεων άνω των 20 εκατ. ευρώ των Δημοτικών Επιχειρήσεων προς τον Δήμο λόγω απόρριψής τους από τον/την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την Οικονομική Δ/ση του Δήμου.
  • Λεπτομερής αιτιολόγηση του τρόπου πιστοποίησης των εργασιών της ΚΟΙΝΣΕΠ Καθαριότητας.

Τα αιτήματα μας αυτά ουδέποτε απαντήθηκαν, με το πρόσχημα της αδυναμίας εύρεσης χρόνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, ουδέποτε ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για συμμετοχή εκπροσώπων της μειοψηφίας στα Δ.Σ.  της Αναπτυξιακής Α.Ε  και της  Άθμονον Α.Ε., με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας.

Για όλους αυτούς τους λόγους  είχαμε δημόσια ζητήσει τη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές.

Είναι φανερό ότι, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για διαχειριστικό έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες 30 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα πορίσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet