M. Διακολιού: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

M. Διακολιού: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας”

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Μαίρη Διακολιού απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Απάντηση του Δήμου για ΟΚΟΙΠΑΔΑ με ευθείες βολές για τη Μ. Διακολιού). Στην ανακοίνωσή της, η σύμβουλος κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι “πετά την μπάλα στην εξέδρα”, προσπαθώντας να αποφύγει να μπει επί της ουσίας της συζήτησης σχετικά με την υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου του Ν.Π. «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αμαρουσίου» προς την “Άθμονον Ακινήτων Α.Ε.”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Μ. Διακολιού:

1. Στο Δ.Σ. της 11-12-2014, το πρώτο θέμα  με τίτλο «Αναμόρφωση προϋπολογισμού ΟΚΟΙΠΑΔΑ» συζητήθηκε μαζί με το τρίτο «Έγκριση της υπ΄αρ. 68/2014 απόφασης «ΟΚΟΙΠΑΔΑ».

Με το να θέτει προς έγκριση  ενώπιον του Δ.Σ. την απόφαση αυτή (68/2014 Δ.Σ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ), η διοίκηση Πατούλη εισηγείται να αρθεί η διασφαλιστική ρήτρα που υπήρχε κατά τη μεταβίβαση ακινήτου του νομικού προσώπου «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αμαρουσίου» προς την «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» (επιχείρηση της οποίας μέτοχος είναι ο Δήμος Αμαρουσίου) σύμφωνα με την οποία το σύνολο του τιμήματος έπρεπε να διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου. Το μόνο ποσό που κατέβαλε η ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ προς εξόφληση του συνολικού τιμήματος του 1.604.811,19 ευρώ, περίπου, από το έτος 2004 που έγινε η μεταβίβαση, έως σήμερα, δέκα χρόνια μετά, είναι μόλις 399.209,11 ευρώ ως έγγιστα, τα οποία δεν διατέθηκαν ποτέ στους παιδικούς σταθμούς! Στις 11-12-2014 δε, η Διοίκηση Πατούλη ζήτησε το μικρό ποσοστό του τιμήματος που καταβλήθηκε, να αφαιρεθεί από τους πόρους των παιδικών σταθμών για να διατεθεί σε «λειτουργικά έξοδα», κι αυτό με το επιχείρημα ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν έχουν ανάγκες!!!

2. Στη μεθόδευση αυτή, αντιτάχθηκα σθεναρά, με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί πιστεύω ότι από τη θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Μαρουσιώτικος λαός, οφείλω να δείχνω σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ των πολιτών, και να παλεύω, όσο μπορώ, να πείθω κι άλλους να πράττουν το ίδιο.

3. Η Διοίκηση Πατούλη, μετά τη δημοσιοποίηση της αντίστασής μου στην προσπάθειά της να αφαιρέσει πόρους ύψους 1.500.000 ευρώ περίπου από τους Παιδικούς Σταθμούς, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο «πετά την μπάλα στην εξέδρα», καθώς αντί να πάρει θέση στο φλέγον ζήτημα, του γιατί αφαιρεί τα χρήματα που ανήκουν στα παιδιά μας για να τα διαθέσει σε λειτουργικά έξοδα, κάνει αναφορές στα χρέη της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, που όμως είναι εντελώς άσχετα με το αντικείμενο της υπ΄ αριθμ. 68/2014 απόφασης Δ.Σ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ που τέθηκε προς έγκριση και στείρες αναφορές στο παρελθόν.

Και μόνο αυτή η στάση, δείχνει ότι η διοίκηση Πατούλη κρύβεται, αφού επί της ουσίας δεν έχει τίποτα να πει.  Και μόνο η στάση της αποδεικνύει το δίκαιο που διέπει τη θέση που έλαβα κι εγώ και ολόκληρη η παράταξη στην οποία ανήκω, όπως και σύσσωμες οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υστερόγραφο:

Επειδή ο κ. Πατούλης έως το έτος 2006 ασχολείτο ενεργά με τα κοινά άλλης πόλης και ήταν απών σε ό,τι αφορά την πόλη μας, ίσως να μην γνωρίζει κάτι που το ξέρουν όλοι ή έστω σχεδόν όλοι οι Μαρουσιώτες: Ότι εγώ συμμετείχα μεν στη Διοίκηση Τζανίκου, αλλά η συμμετοχή μου αυτή ποτέ δεν εκφράστηκε με τη στάση του άκριτου «ναι σε όλα». Αντίθετα, ιδίως τα έτη 2005 – 2006 διαφώνησα πολλές φορές ανοιχτά και σφοδρά, με τις επιλογές της, μέχρι που αυτονομήθηκα. Εύχομαι ο κ. δήμαρχος να καταφέρει να δείξει την ίδια παρρησία και τόλμη απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης που τον στηρίζει.

Μαίρη Διακολιού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet