«Άνοιξη στο Μαρούσι… με Γιώργο Ζαμπέτα»
Πολιτισμός

«Άνοιξη στο Μαρούσι… με Γιώργο Ζαμπέτα»

Με το τιμητικό αφιέρωμα στον σπουδαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, λαϊκό συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Ζαμπέτα άνοιξε η αυλαία του κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2014, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Το κοινό καλωσόρισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά στις ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού έναν από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που και ως συνθέτης και ερμηνευτής υπήρξε μία από τις μεγάλες μορφές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Η προσφορά του Γιώργου Ζαμπέτα στη μουσική και στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, που θα εξακολουθήσει να εμπνέει και τις επόμενες γενιές. Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε παράλληλα τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Ζαμπέτα για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση, απονέμοντας στην κόρη του Κατερίνα τιμητική πλακέτα στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, που άφησαν εποχή και συνεχίζουν και σήμερα να μας συγκινούν, απόλαυσαν οι παριστάμενοι με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Κώστα Μακεδόνα, του Μιχάλη Δημητριάδη και της Ελένης Ροδά, ενώ τραγούδια του παππού του ερμήνευσε και ο Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς σταθμούς του Γιώργου Ζαμπέτα, στους οποίους μεταξύ άλλων αξιοσημείωτοι είναι οι σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις του σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες που έγραψαν μουσική ιστορία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης από την δημοτική αρχή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική συνεχίζονται τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις 20:30, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, με την επετειακή συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη και την ελευθερία των λαών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet