Απολαυστική η θεατρική παράσταση «Το Μυστικό»
Πολιτισμός

Απολαυστική η θεατρική παράσταση «Το Μυστικό»

Τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό», η οποία είναι βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο «Απολογισμός» της Αριστέας Μπούτου, σε μία εμπνευσμένη σκηνοθεσία του έμπειρου Βασίλη Πλατάκη, απόλαυσαν οι θεατές στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συγγραφέας του έργου Αριστέα Μπούτου. Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Σκαμάκης, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκατοντάδες θεατές.

Προλογίζοντας την εκδήλωση η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού μετέφερε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας ότι «με τη σημαντική πρωτοβουλία του για τη  διοργάνωση των εκδηλώσεων “Μάρτιος Τεχνών 2015”, αγαπημένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης που κάνουν υπερήφανο το Μαρούσι ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να παρακολουθήσουμε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και αφιερώματα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες».

Αναφερόμενη στο σημαντικό αυτό θεατρικό έργο υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε μαζί “Το Μυστικό”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή και στη σχέση των δύο  ζευγαριών που κρύβει ένοχα πάθη και μυστικά που ο χρόνος είχε κρύψει στη σιωπή του για μεγάλο διάστημα. Όμως, η αλήθεια κάποτε θα φωτίσει την αθέατη πλευρά της ζωής τους. Έτσι θα προκύψουν συγκρούσεις και έντονες συγκινήσεις που θα διδάξουν πολλά για την αξία και τη δύναμη της αλήθειας. Όπως αναφέρει η καταξιωμένη συγγραφέας, την οποία έχομε την τιμή να είναι σήμερα μαζί μας, “όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν”».

Πρωταγωνιστές της παράστασης που καθήλωσε το κοινό ήταν οι Σπύρος Φωκάς, Μανώλης Δεστούνης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Χρήστος Φωτίδης, Νίνα Ακτύπη, Ελευθερία Πατρικαρέα και Κατερίνα Ροδίτη. Στο βιολί η διάσημη βιολονίστρια Lilian Sprincean. Στα σκηνικά ο Σάββας Πασχαλίδης, στα κουστούμια οι ΝίκοςΤάκης και στις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κ. Χαλιώτη συγχαίροντας τους συντελεστές, κάλεσε στη σκηνή τον πρωταγωνιστή και αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστο Φωτίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τους στενούς συνεργάτες του για, όπως αναφέρεται, «τη συνεργασία και την πρόσκληση να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας».

Οι εκδηλώσεις «Μάρτιος Τεχνών 2015» συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015  με τη συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο και τραγουδοποιό Θεόδωρο Πολυκανδριώτη, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet