Βορέειος Βιβλιοθήκη: Ταξίδι στον κόσμο μας με ένα… βιβλίο
Πολιτισμός

Βορέειος Βιβλιοθήκη: Ταξίδι στον κόσμο μας με ένα… βιβλίο

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό προσκαλεί τα παιδιά του Αμαρουσίου η Βορέειος Βιβλιοθήκη. Το ταξίδι θα γίνει στο διάστημα Τετάρτη 19 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (διευθυντής: καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Δείτε το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet