«Αλκυονίδες»: Εκδήλωση για το Καστελλόριζο
Πολιτισμός

«Αλκυονίδες»: Εκδήλωση για το Καστελλόριζο

Την αδιάλειπτη υποστήριξη και το ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους κατοίκους του Ακριτικού Καστελλόριζου στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, της υγείας και της πρόνοιας υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) σε εκδήλωση του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες».

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο ακριτικό Καστελόριζο και τους κατοίκους του, την οποία διοργάνωσε το Δ.Σ. του Σωματείου «Αλκυονίδες», η πρόεδρος Μαρία Μοσχού απένειμε τιμητική πλακέτα σε μία εξέχουσα προσωπικότητα του νησιού την κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου για τη σημαντική συμβολή της στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας την κ. Ε. Ξενοπούλου στο δημαρχείο Αμαρουσίου, μίλησε για την αδελφοποίηση με τον Δήμο Μεγίστης Καστελλόριζου που έχει στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη μετάδοση εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου της κατάλληλης τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ακριτών μας, καθώς και την ένταξη του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, ώστε με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης να διασφαλιστεί η διατήρηση και η προαγωγή της υγείας τους.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης έκανε αναφορά στην ίδρυση του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Δήμο Μεγίστης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών προσπαθούμε να καλύψουμε βασικές υγειονομικές και φαρμακευτικές ανάγκες, σε μία προσπάθειά μας να δώσουμε “ανάσα” ζωής και ασφάλειας στους Έλληνες που κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιανατολικότερο άκρο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης, για τους οποίους η μέριμνα της πολιτείας είναι ανύπαρκτη, όπως και για όλους τους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας».

Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε προβολή βίντεο το οδοιπορικό υγείας που έχει πραγματοποιήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελλόριζο, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο πρόεδρος των Απανταχού Καστελλοριζίων Ευάγγελος Παπαϊωάννου, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του αναπληρωτή δημάρχου Καστελλόριζου Νικόλαου Ασβέστη. Δεκαμελές χορευτικό συγκρότημα με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής πλαισίωσε την εκδήλωση, μετά την εισήγηση της προέδρου του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Πόπης Βαρουδάκη.

Παρευρέθησαν επίσης η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet