Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής και εφηβικής φιλαναγνωσίας, η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο διαδικτυακά εργαστήρια για τα παιδιά της πόλης, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια των οδηγιών που έχει δώσει για την εκτέλεση τέτοιων προγραμμάτων και της σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννη Νικολαράκο, δήλωσε:

«Με καινοτόμες δραστηριότητες είμαστε κοντά στα παιδιά μας και τις Μαρουσιώτικες οικογένειες. Τα προσφερόμενα προγράμματα από την αρμόδια δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, έχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτύχουν το στόχο τους και αυτή η δύσκολη περίοδος του απαραίτητου αυτοπεριορισμού να κυλήσει όσο πιο δημιουργικά και ψυχαγωγικά γίνεται για τα παιδιά μας».

Πρόγραμμα διαδικτυακών Εργαστηρίων από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020)

  • Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακό εργαστήριο θετικών επιστημών με θέμα «Βουτιά στον Mικρόκοσμο», ώρα 17:00-18:00, για παιδιά 9-11 ετών.

«Μπορεί να μην τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί. Στα βάθη μιας μικρής σταγόνας υγρού, στον κόκκο της άμμου. Βακτήρια, μικρόβια, μικροοργανισμοί, συμβιώνουν και αλλάζουν μορφή με μόνο σκοπό τη συνέχεια της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε αυτούς τους καινούργιους φίλους, να κατανοήσουμε τις λειτουργίες και τους σκοπούς τους και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί τους εν ειρήνη!» σημειώνουν οι διοργανωτές.

  • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, «Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια», ώρα 17:00-18:00, για όλα τα παιδιά.

«Με απλά υλικά και πολύ φαντασία, έφτασε η ώρα να φτιάξουμε παρέα εορταστικά στολίδια και δώρα για τους αγαπημένους μας. Χαρτιά, χρώματα, κορδέλες, χρυσόσκονες θα ζωντανέψουν μέσα στα χέρια μας», όπως επισημαίνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

  • Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, «Η επιστήμη των Χριστουγέννων», ώρα 17:00-18:00, για όλα τα παιδιά.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή. Για μικρούς και μεγάλους! Έχει, παρ’ όλα αυτά, ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να μελετήσουμε με τη βοήθεια της επιστήμης. Γιατί φοράμε μάλλινα, όταν κάνει κρύο; Τι σχήμα έχουν οι χιονονιφάδες; Πώς ανάβουν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο; Γιατί παγώνουν τα έλατα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε κάνοντας πειράματα με απλά υλικά», υπογραμμίζει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσα από τα εργαστήρια, η Βορέειος Βιβλιοθήκη παραμένει δίπλα στους μικρούς φίλους της,  ενισχύοντας  αυτήν την όμορφη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης και των παιδιών του Αμαρουσίου.

Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet