Εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός

Εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει την επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τίτλο «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου, είναι μια φανταστική χώρα των ζώων, είναι ένα καταφύγιο φανταστικών φίλων, είναι ένας διάδρομος απογείωσης».

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015, η Βορέειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας περιμένει την ανταπόκριση όλων των παιδιών στο κάλεσμά της για να ανακαλύψουν μαζί, τους ήρωες των βιβλίων, τους φανταστικούς φίλους, του ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει μια κρυψώνα θησαυρών… ή μια μηχανή του χρόνου… ή ένας χάρτης… ή ένα μουσείο… ή ένα καράβι… ή ένα εργαστήριο πειραμάτων… ή μια μεγάλη κουφάλα σ΄ ένα δέντρο. Η καθοδήγηση στο παιχνίδι αυτό γίνεται  από εξειδικευμένους δασκάλους και εμψυχωτές  που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία για πρώτη φορά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Future Library και τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, καθώς και την ένταξη στη βιβλιοθήκη νέων φίλων με την υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών δράσεων.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες δράσεις του καλοκαιρινού προγράμματος μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου). Πληροφορίες στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6147181, 213 2038279, 213 2038272.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: www.voreeios.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου: www.maroussi.gr
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν πληροφοριακό έντυπο υλικό στη Βιβλιοθήκη και στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού, 2ος όροφος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet