Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία από το Τρίο ElGreco στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης
Πολιτισμός

Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία από το Τρίο ElGreco στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 το Τρίο El Greco (Θοδωρής Ιωσηφίδης – Πιάνο, Φαίδων Μηλιάδης – Βιολί, Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος –Τσέλο), ένα νεανικό σχήμα μουσικής δωματίου, δημοφιλές στον ελλαδικό και στο διεθνή χώρο, έδωσε μια συναυλία που ενθουσίασε το κοινό, στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δύο συνθέτες που σε ένα ευρύ πλαίσιο συνδέονται με τις δύο σχολές της Βιέννης, με την -κλασική- πρώτη ο Fr. Schubert και με τη -μοντερνιστική- δεύτερη ο Ν. Σκαλκώτας.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκπροσώπησε στη συναυλία ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος μεταφέροντας στο κοινό τον χαιρετισμό του δημάρχου μεταξύ άλλων τόνισε: «H νέα δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό ως μια ενιαία ενότητα με τις άλλες πολιτικές αστικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε τους τοπικούς πρωταγωνιστές, όπως συλλόγους, ιδιώτες και μεμονωμένους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα τους νέους δημότες μας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες του Δήμου που αποσκοπούν στις ποιοτικές εκδηλώσεις, καλύπτοντας διαφορετικά είδη κοινού της πόλης μας. Η αποψινή μεγάλη ανταπόκριση, τηρουμένων των υγειονομικών περιορισμών, αποδεικνύει ότι το Μαρούσι μπορεί να γίνει κέντρο παραγωγής ποιοτικών πολιτιστικών γεγονότων, που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο, υπερτοπικό κοινό».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής, Στέφανος Τσιπουράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουρλάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φανή Λέκκα και Μάντυ Ρώτα και η σύμβουλος του δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού, Άννα Βαγιωνά.​

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet