Θερμό χειροκρότημα για τη «Ληστεία»
Πολιτισμός

Θερμό χειροκρότημα για τη «Ληστεία»

Τη θεατρική παράσταση «Η Ληστεία» παρουσίασε η Ελληνική Πολιτιστική Εταιρία «Σκάλα», υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κεραμικού Κέντρου Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 207), παρουσία του θεατρόφιλου κοινού της πόλης.

Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της παράστασης Κώστα Πρέκα και Κατερίνα Πυρίνη για την άψογη απόδοση των ρόλων τους, την ερμηνευτική και σκηνική παρουσία τους, καθώς και όλους τους συντελεστές για την επιτυχία της παράστασης, η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

«Η Ληστεία», ένα επίκαιρο έργο της συγγραφέως Ειρένας Ιωαννίδου – Αδαμίδου, προσεγγίζει τη μοναξιά και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, χρησιμοποιώντας δύο πρόσωπα χαρακτηριστικά για την ηλικία, που το καθένα αντιπροσωπεύει. Ένα νεαρό κορίτσι και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Το κοινό σημείο ταύτισης είναι η μοναξιά τους. Η νεαρή, νόθος, εγκαταλελειμμένη, μεγαλωμένη σε αναμορφωτήριο και ο ηλικιωμένος, χήρος, άρρωστος ξεχασμένος ουσιαστικά από τα παιδιά του.Η όλη υπόθεση εξελίσσεται στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα, όταν η νεαρή πάει να τον κλέψει. Παρά τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ τους δημιουργείται και μία ανθρώπινη σχέση…

Το 1994 το έργο τιμήθηκε με έπαινο στο 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τη μουσική επιμέλεια είχε ο Κώστας Πρέκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet