Κύκλος εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη
Πολιτισμός

Κύκλος εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει το έργο σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», με την έναρξη να έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του Νοεμβρίου.

Η αρχή θα γίνει με την εικαστικό Λυδία Βενιέρη, η οποία -στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας- θα παρουσιάσει τη συλλογή «Βυρωνικοί Ήρωες». Η γνωστή γλύπτρια και ζωγράφος, γέννημα – θρέμμα Μαρουσιώτισσα, σπούδασε στο Παρίσι και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Έχει στο ενεργητικό της εκθέσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου, με τις πλέον πρόσφατες αυτές στο Τόκιο και την Τεργέστη.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων, για τον Ιανουάριο του προσεχούς έτους έχει προγραμματισθεί η έκθεση δύο αξιόλογων εικαστικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς, των Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με την έκθεση έργων του εικαστικού Νίκου Ζήβα, ο οποίος παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται με τις κατασκευές, τις εγκαταστάσεις και τη γλυπτική. Ο Νίκος Ζήβας φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια του Δ. Μυταρά και του Ν. Κεσσανλή. Για κάποια χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Ρώμη, από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ έχει πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος διευθύνει τον χώρο Πολιτισμού Zivasart Gallery στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet