Μάγεψε η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα
Πολιτισμός

Μάγεψε η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Καθήλωσε τους θεατές η πασχαλινή εορταστική συναυλία κλασσικής μουσικής με έργα μεγάλων δημιουργών που έδωσε η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.

Τη μουσική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Χρυσόστομος Παπαθανασίου, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Συμεών Βενετσιάνος, υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρέστη ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Κώστας Μπαλωμένος.

Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη τα μέλη της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας για την πλέον των 21 ετών πολυσύνθετη και πρωτοποριακή παρουσία τους στον χώρο της κλασικής μουσικής, καθώς και τους συντελεστές για την εξαιρετική εκτέλεση του απαιτητικού και ποιοτικού μουσικού προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η νέα γενιά της χώρας μας προσφέρει πολλά στον πολιτισμό και στην παράδοση μας και ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό της και στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους παριστάμενους ότι σύντομα το Μαρούσι θα φιλοξενήσει και πάλι την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα.

Από την πλευρά του ο πανοσιολογιότατος πατέρας Συμεών Βενετσιάνος,αφού έδωσε τις θερμές ευχές του προς τον κ. Γ. Πατούλη για την ονομαστική του εορτή, εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο του, τόσο από τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όσο και από τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου με τη λειτουργία δικτύου κοινωνικών υποστηρικτών δομών και υπηρεσιών για τη συμπαράσταση των ευπαθών συμπολιτών μας. Ο πατέρας Συμεών ευχαρίστησε επίσης τον κ. Γ. Πατούλη για τη συνεισφορά του στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και τη στήριξη που παρέχει στην προσπάθεια της Παιδικής Νεανικής Ορχήστρας.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της καταξιωμένης σολίστ βιολιού, καθηγήτριας και μαέστρου Νίνας Πατρικίδου, η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, πλαισιωμένη από τη σοπράνο, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγγελική Μαρινάκη, ερμήνευσε έργα αφιερωμένα στους: G.F. Handel, Γ. Χατζηνάσιο, Π. Λουκά, Μ. Χατζιδάκη, E. Greig, P.I. Tchaikofski (5η συμφωνία), D. Schostakovitch, G. Bizet κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet