Μαθητικός διαγωνισμός έκφρασης & δημιουργίας με θέμα «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821» από τον Δήμο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Μαθητικός διαγωνισμός έκφρασης & δημιουργίας με θέμα «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821» από τον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζει τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε σχετικό του μήνυμα αναφέρει:

«Ο Δήμος μας, τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους με ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης και γνώσης.

»Είναι μία κομβική επέτειος για την πατρίδα μας, αλλά και για την πόλη μας. Οι Μαρουσιώτες αγωνιστές, με τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του επαναστατικού αγώνα στην Αττική, με σημαντικότερη και γνωστότερη τη συμβολή τους στην πολιορκία της Ακροπόλεως.

»Ξεκινούμε τις εκδηλώσεις μας με έναν διαγωνισμό, που απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα, με σκοπό, αφενός να εμφυσήσουμε τις αξίες της ελευθερίας και της φιλοπατρίας και αφετέρου να δώσουμε βήμα στη δημιουργική έκφραση των παιδιών μας. Είμαστε σίγουροι πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και εμείς, με τη σειρά μας, θα αναδείξουμε το ταλέντο και την έμπνευση των μαθητών μας, για αυτήν την τόσο σημαντική επέτειο».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός που συντονίζεται από το γραφείο Νέας Γενιάς και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στους παρακάτω τομείς: 

  • Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού.
  • Διαγωνισμός ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές γυμνασίου.
  • Διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές λυκείου.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των έργων έχει ορισθεί η 7η Μαΐου 2021. Τα έργα θα αξιολογηθούν από Καλλιτεχνική Κριτική Επιτροπή. Σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α’, Β’ και Γ’ βραβεία, από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Όλα τα έργα θα φιλοξενηθούν σε έκθεση που θα γίνει στο δημαρχείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet