Μαρούσι: Έκθεση χαρακτικής «Εντυπώσεις» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη
Πολιτισμός

Μαρούσι: Έκθεση χαρακτικής «Εντυπώσεις» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Δήμητρα Κουμαντάκη προσκαλούν στα εγκαίνια της διπλής έκθεσης χαρακτικής με θέμα «Εντυπώσεις», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 18:30, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», το προσφάτως ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο του 1871, που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων και υπήρξε στο παρελθόν το πρώτο σχολείο και αργότερα το παλαιό δημαρχείο της πόλης.

Τα 100 εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Εντυπώσεις» προέρχονται από δύο επιμέρους εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση, με τίτλο «Όψεις του Αρχείου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών», περιλαμβάνει ένα μέρος από το πλούσιο αρχείο της Ένωσης, που έχει συγκροτηθεί τα τελευταία 35 χρόνια και ταξινομήθηκε στη διάρκεια του εγκλεισμού. Η έκθεση μαρτυρά τη μεγάλη γκάμα των τεχνικών που διαθέτει αυτή η καλλιτεχνική έκφραση και λειτουργεί ως μικρογραφία του πλούτου της πρόσφατης ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής τέχνης.

Η δεύτερη έκθεση, με τίτλο «Το Ανθρώπινο όνειρο», περιλαμβάνει πενήντα έργα σύγχρονων Ελλήνων χαρακτών που αναφέρονται στις πολώσεις του σήμερα, όπως αυτές τις αντιλαμβάνονται και τις αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες.

«Στόχος της διπλής αυτής έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση και γνωριμία του κοινού με τη χαρακτική, μια τέχνη δημιουργική και συγχρόνως αυστηρή, που απαιτεί γνώση, έμπνευση, τεχνική και μαστοριά. Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές εικαστικής δημιουργίας και η ιδιαιτερότητά της σε σχέση με τις άλλες τέχνες έγκειται στις λεπτές ισορροπίες του σχεδίου και του χρώματος, της τεχνικής και της χρήσης των υλικών, στη λιτότητα και στην οικονομία» αναφέρερται στη σχετική ανακοίνωση.

Η έκθεση υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) σε συνεργασία με το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ).

Διάρκεια Έκθεσης: 22 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2023

Καθημερινές: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τηλ. επικοινωνίας ΚΕΔΑ: 210 8056314.

Διαβάστε αναλυτικά για την έκθεση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet