Μηνύματα στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Μηνύματα στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι

Τα κεραμικά έργα που φιλοτέχνησαν οι σπουδαστές των Τμημάτων Κεραμικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του δασκάλου τους Μιχάλη Σκλάβαινα, έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το κοινό σε έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Νικολαράκος.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των καλλιτεχνών αλλά και φίλων της κεραμικής τέχνης, ο κ. Νικολαράκος συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης, διδάσκαλο και σπουδαστές δημιουργούς, και σε σύντομο μήνυμά του ανέφερε:

«Η κεραμική τέχνη αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Η πρωτόγονη αυτή τέχνη, που συνδέεται με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου, έχει συνδεθεί ιστορικά με τη γη του Αμαρουσίου. Η παραδοσιακή πρακτική, συνδυασμένη με τις νέες τεχνικές και φωτεινούς δασκάλους, ανοίγει νέους ορίζοντες για την εξέλιξη της κεραμικής δημιουργίας στην πόλη μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς για το ταλέντο, την τεχνοτροπία και το προσωπικό ύφος που προσδίδουν στα έργα τους.

»Ως Δήμος Αμαρουσίου, μεταφέροντας και την προσωπική βούληση του δημάρχου μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε μορφής πολιτιστική δημιουργία που ενισχύει την ταυτότητα της πόλης μας και που αποδεικνύεται – όπως και σήμερα – πως είναι πηγή προσέλκυσης επισκεπτών και άρα πηγή πλούτου, προσφέροντας παράλληλα στους συμπολίτες μας ευκαιρίες για νέες δημιουργικές καλλιτεχνικές διεξόδους».

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο είναι: 11:00-14:00 και 18:00–21:00.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης και η δημοτική σύμβουλος Φανή Λέκκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet