Παραδοσιακή “Ρεβυθάδα” και βραβεύσεις κεραμιστών
Πολιτισμός

Παραδοσιακή “Ρεβυθάδα” και βραβεύσεις κεραμιστών

Στην καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», προσφορά του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, στο πλαίσιο της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στον Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του προέδρου της ΠΕΚΑ Ν. Βαλλάτου, εκπροσώπων των κεραμιστών και αγγειοπλαστών, συλλόγων και φορέων της πόλης, απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε κεραμιστές για την πολύχρονη προσφορά τους στον χώρο της κεραμικής και βραβεύσεις στον διαγωνισμό του τροχού, που ανέδειξε για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο της τέχνης της κεραμικής στη χώρα μας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάδειξη της κεραμικής, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την όμορφη αυτή κοινωνική εκδήλωση. «Η αγάπη του κόσμου με την οποία περιβάλλει την τέχνη της κεραμικής μάς γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε, να υπερασπιζόμαστε τους κεραμιστές και την τέχνη της κεραμικής. Στις προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία του Κεραμικού Χωριού στο Μαρούσι, ώστε ως δημοτική αρχή να αναδείξουμε και να προωθήσουμε περαιτέρω την κεραμική τέχνη και τους άξιους Έλληνες κεραμιστές μας», σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Τιμητικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στους κεραμιστές Μάρω Κερασιώτη, Νικόλαο Παλαιό και Μιχάλη Σκλάβαινα. Επίσης το βραβείο για τον διαγωνισμό τροχού μοιράστηκαν οι αγγειοπλάστες που διακρίθηκαν: Φώτης Αλεξόπουλος, Νικόλαος Γαγιάτσος, Κώστας Γαλάνης, Γιώργιος Μάμμιδας, Θεμιστοκλής Τούντας.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης και Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης ΣμυρνήςΕπαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νικόλαος Κάβαλλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Σταύρος Σακκάτος, καθηγητής στο Μπουζούκι στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και η ερμηνεύτρια Τερέζα Καζιτόρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet