Πλήθος παιδιών σκέφθηκε… αντίθετα, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Πλήθος παιδιών σκέφθηκε… αντίθετα, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Με τη συμμετοχή 600 και πλέον παιδιών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά μία σειρά από βιωματικές δράσεις με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!».

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκε από 16 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου 2014 στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Future Library, που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Future Library και τη σημαντική συμβολή και προσφορά 13 εθελοντών και πέντε εμψυχωτών.

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, η Βορέειος βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, που αποτελεί τμήμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, συνεργαζόμενη με επιτυχία και με τα υπόλοιπα τμήματα της Διεύθυνσης, καθώς και με το Τμήμα Παιδείας, έβγαλε από τα ράφια της τα βιβλία, ξεδίπλωσε χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τους αντίθετους κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται.

Οι έννοιες που αναλύθηκαν μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι ήταν «Το σωστό και το λάθος», «το χοντρό και το αδύνατο», «το άγριο και το ήμερο», «η αρχή και το τέλος», «το κρύο και το ζεστό» και άλλες πολλές που είναι έννοιες αντίθετες, αλλά που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή.

Η ανάγνωση και το παιχνίδι έδωσαν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, ενθάρρυναν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την ανάγνωση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές – εμψυχωτές της καλοκαιρινής εκστρατείας για την πολύτιμη βοήθειά τους, που χωρίς την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί για μία άλλη χρονιά μία τόσο επιτυχημένη δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet