Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Γρηγόρη Λαμπράκη
Πολιτισμός

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο δημοτικός Συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι και ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης καλούν τους δημότες Αμαρουσίου στον κινηματογράφο Διάνα την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, για να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου πολίτη του Αμαρουσίου Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Γρηγόρης Λαμπράκης: Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος φωτίζει την προσωπικότητα, τη διαδρομή και σχετικά άγνωστες πτυχές της δράσης του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και εντάσσει τη σημαντικότερη πολιτική δολοφονία της μεταπολεμικής περιόδου στο πολιτικό πλαίσιο της εποχής της, μέσα από ενδελεχή αρχειακή έρευνα και παρουσίαση ανέκδοτου υλικού και πλήθους νέων μαρτυριών, αλλά και από προσωπικά αρχεία του ίδιου του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Μια γοητευτική, χαρισματική φυσιογνωμία της αριστεράς που συγκέντρωσε το μίσος των πιο σκληρών μερίδων του μεταπολεμικού παρακράτους. Πενήντα χρόνια μετά ξαναπιάνουμε την ημιτελή άνοιξη από εκεί που την αφήσαμε.

Προσκλήσεις θα δίδονται στην είσοδο του κινηματογράφου. Τιμή πρόσκλησης 7 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet