Σκάκι και… all time classics στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Σκάκι και… all time classics στο Maroussi Art People Festival

Σε μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη της στρατηγικής πλαισιωμένη από μουσική δωματίου με φόντο την ασπρόμαυρη «σκακιέρα», συμμετείχαν οι επισκέπτες της 8ης ημέρας της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Στη διάρκεια της ημέρας τα περισσότερα από 60 παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών που διδάχθηκαν σκάκι κοντά στον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις στους αγώνες πανελλαδικής εμβέλειας όπου έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στο ευρύ κοινό.

Στιγμιότυπo από την εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αμαρουσίου σε μία All time Classics συναυλίαΤις κινήσεις των παιδιών στην σκακιέρα, στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά των τμημάτων σκακιού, συνόδευσαν ιδανικά οι χαμηλοί τόνοι της συναυλίας «Pas de deux» όπου σε ζευγάρια παρουσιάστηκαν έργα μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: 1ο ζευγάρι: Ελένη Στογιάννη (πιάνο) και Σωκράτης Σταθουλόπουλος (βιολί), 2ο ζευγάρι: Μανώλης Παπαγιάννης (πιάνο) και Ηλίας Γυφτονικολός (βιολί). Τη γενική μουσική επιμέλεια της συναυλίας είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου–Παλαμίδη και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.

Το κοινό ενθουσίασε και η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου σε ένα μοντέρνο μουσικό πέρασμα μέσα από κλασικές μελωδίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μαζί της «παρήλασαν» μεγάλοι συνθέτες από τη χώρα μας και το εξωτερικό: Yanni, Dimitri Shostacovic, Clark Tyler, Harold Walters, Jacques Offenbach, Jim Henson-Sam Pottle, Andrews Lloyd Webber, Kenneth J Alford, Abreu-Oliveira-Drake, Benny Anderson, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Χρίστος Νικολόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος. Υπεύθυνοι της εμφάνισης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου ήταν ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος και ο Αντώνης Κανδηλιώτης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο οποίος παρεβρέθηκε στις εκδηλώσεις, θαύμασε την επιδεξιότητα των μικρών σκακιστών, παρέδωσε διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και μετάλλια στους νικητές, και μετέφερε τα συγχαρητήρια του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στους μαθητές, στον δάσκαλό τους, όπως και σε όλους τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συνόδευσαν τις σκακιστικές επιδείξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet