Την έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων 2022-2023 των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Την έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων 2022-2023 των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η Β’ έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης».

Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, της δασκάλας-εικαστικού των τμημάτων Μπέτυς Καρούση και παρουσία μελών της διοίκησης, εκπροσώπων της Περιφέρειας, συλλόγων και φορέων της πόλης και φίλων των εικαστικών τεχνών. 

Απευθύνοντας εγκάρδιο καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους, ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνεχάρη τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στα καλλιτεχνικά τμήματα ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού για τα εξαιρετικά έργα που φιλοτέχνησαν, τα οποία -όπως ανέφερε- αναδεικνύονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον χώρο της Ολυμπιακής Πινακοθήκης. Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Καρούση για την καθοδήγηση και την έμπνευση που μετέδωσε στους μαθητές της.

Παράλληλα, ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε «στους σημαντικούς χώρους πολιτισμού που διαθέτει η πόλη του Αμαρουσίου», όπως το πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο «Άρτεμις», η Βορέειος Βιβλιοθήκη, το κτήριο πρωτοποριακής δομής «Λίλιαν Βουδούρη» (ινστιτούτο θεραπείας διά των Τεχνών) το κτήριο της «Βίλλας Λουμίδη», που ανακατασκευάζεται, κ.ά. «Όλα μαζί», υπογράμμισε, «αποτελούν άξονα πολιτιστικής δημιουργίας και πολιτιστικής αναγέννησης για όλη την πόλη».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, μετά το θερμό καλωσόρισμά του, σημείωσε «την ιδιαίτερη ομορφιά της τέχνης που πηγάζει μέσα από την πολυχρωμία των έργων», ευχαριστώντας τη δασκάλα-εικαστικό του τμήματος για τη συνεργασία τους. Υπογράμμισε επίσης ότι «το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Αμαρουσίου γίνεται αποδέκτης της αγάπης των δημοτών για όλα τα καλλιτεχνικά & αθλητικά προγράμματα που διεξάγονται από αυτό».

Η δασκάλα-εικαστικός του Β΄ τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων Μπέττυ Καρούση, απόφοιτη του αγγλικού πανεπιστημίου (UCA) (University for the Creative Arts) με μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών στην Αθήνα, τόνισε «τον σημαντικό ρόλο που έχει στην επιτυχία των πολιτιστικών δραστηριοτήτων η υποστήριξη από τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ», επισημαίνοντας «τη σημαντική αξία της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στον ψυχισμό των ανθρώπων».       

 Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα και από την Περιφέρεια Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής.  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet