Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιόρτασε το Μαρούσι
Πολιτισμός

Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιόρτασε το Μαρούσι

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και με ελεύθερη είσοδο για όλους στα μουσεία της πόλης, το Μαρούσι συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί για την 18η Απριλίου κάθε έτους.

Μία πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες πολίτες, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά Μαμάδου Τήνου, του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης σημειώνοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας. Το Μαρούσι διαθέτει μία πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που στο πέρασμα των χρόνων μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά. Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα που είναι η συνέχεια μας οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε και εμείς στις επόμενες γενιές. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιούμε δράσεις που προάγουν και αναδεικνύουν τον πολιτισμό της πόλης μας και της χώρας μας, ευαισθητοποιώντας τους νέους μας να γνωρίσουν τα πολιτιστικά αγαθά της πατρίδας μας και να γίνουν ενεργοί πολίτες στη διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Στο καλωσόρισμα της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην πανάρχαια ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου που ξεκινά πριν από 3.500 χρόνια, καθώς και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της σε όλους τους σημαντικούς ιστορικούς  σταθμούς για τη χώρα μας. Ειδική μνεία έκανε επίσης στα μοναδικά ιστορικά μνημεία που διασώζονται ως σήμερα, καθώς και στη σημαντική συμβολή των μουσείων της πόλης του Ιστορικού Λαογραφικού, της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης», του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής στην προαγωγή και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της πόλης του Αμαρουσίου.

Στην πολιτιστική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης και Κώστας Ρώτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet