Την παρουσίαση βιβλίου για τον Νίκο Καπετανίδη χαιρέτισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Την παρουσίαση βιβλίου για τον Νίκο Καπετανίδη χαιρέτισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Την παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καπετανίδης. Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου» του Κώστα Καπετανίδη χαιρέτισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και οι εκδόσεις «Ινφογνώμων» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του στον αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η εθνική και αγωνιστική δράση του Νίκου Καπετανίδη, δημοσιογράφου και εκδότη, που δεν λιποψύχησε στιγμή, καθώς ήταν ολόψυχα ταγμένος στη δημιουργία ποντιακού κράτους.

»Τη μεγάλη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό τιμούμε στην πόλη μας και η προτομή του είναι τοποθετημένη δίπλα στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών, ενώ  σήμερα συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την παρουσίαση του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στους αγώνες του.

»Από όποιο μετερίζι και αν βρεθούμε θα προωθούμε τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων του Πόντου, ώστε να πάψουν οι φωνές που αμφισβητούν την τραγωδία που βίωσαν» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα του Συλλόγου των Ποντίων Αμαρουσίου, συνδράμοντας το σημαντικό πολιτιστικό έργο του, προκειμένου «να διατηρήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη του Ποντιακού Ελληνισμού και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές».

Στην ομιλία του ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης ανέδειξε την αξία των πραγματικών ηρώων του Έθνους στη σύγχρονη εποχή και σημείωσε ότι «πρέπει να αναδεικνύονται και να προβάλλονται ώστε να αποτελούν υγιή πρότυπα, που σήμερα έχουμε πραγματικά ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε».

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφος που προέβαλαν τον ήρωα Νίκο Καπετανίδη σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας και η ανιψιά του ήρωα, Έμυ Καπετανίδη, ιδιαίτερα συγκινημένη για την τιμή που έγινε στον θείο της.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Καπετανίδης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου, τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» για την επιμέλεια του βιβλίου και την εργασία για την καλύτερη εμφάνιση του βιβλίου και τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Χριστίνα Χαφουσίδου, διευθύντρια των Εκδόσεων «Ινφογνώμων», ενώ παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet