Χιλιάδες δρομείς στα «Αρβανίτεια 2018»
Αθλητισμός

Χιλιάδες δρομείς στα «Αρβανίτεια 2018»

Διεξήχθησαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στη Μεταμόρφωση Αττικής τα «Αρβανίτεια 2018».

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης, για «μία “παλλαϊκή” αθλητική εκδήλωση, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερη και περισσότερο επιτυχημένη και που διαρκώς παίρνει ευρύτερες διαστάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής».

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν στους τρεις αγώνες δρόμου, που περιλαμβάνουν τα «Αρβανίτεια» 2.177 δρομείς, άνδρες και γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, όλων των ηλικιών και από ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα.

Σχετικά με τη διοργάνωση ο Δήμος Μεταμόρφωσης σημειώνει:

Ένα εντυπωσιακό πραγματικά στοιχείο είναι ότι οι μισοί σχεδόν από τους συμμετέχοντες προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας ακόμη και ιδιαίτερα απομακρυσμένα. Συμμετοχές από τα Γιάννενα, τη Λάρισα, τη Λαμία, την Κόρινθο, τη Σαλαμίνα -(ομαδική συμμετοχή 60 περίπου ατόμων!), δίνουν το μέτρο της διαρκώς αυξανόμενης απήχησης και της επιτυχίας της διοργάνωσης.

Μια άλλη διάσταση που αγγίζει τα όρια του συγκινητικού είναι η συμμετοχή ανθρώπων με ειδικά προβλήματα όπως η «Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων» και ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

Ήταν πραγματικά συγκινητικό να συμμετέχουν και να καλύπτουν τη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων (5.000), νέα παιδιά με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι. Και μόνο αυτή η συμμετοχή, κάνει εξαιρετική τη διοργάνωση και αποτελεί τιμή για το Δήμο και την πόλη.
Η συμμετοχή, εξάλλου, του 88χρονου Στέλιου Πρασσά, της 85χρονης Σταματίας Φώτα και του 82χρονου διακεκριμένου πρωταθλητή και συμπολίτη μας Τάκη Παπαγεωργίου, προσεπιβεβαιώνουν την επιτυχία και επαυξάνουν την τιμή για την πόλη.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι σημερινού πρωταθλητές Κώστας Γκελαούζος, Αθηνά Κοΐνη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και Αναστασία Μαρινάκου.

Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις διαδρομές: Των πεντακοσίων (500), των χιλίων εφτακοσίων (1.700) και των πέντε χιλιάδων (5.000) μέτρων.

Η ευθύνη της διοργάνωσης των «Αρβανίτειων 2018), είχε ανατεθεί από την αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού, Φώτη Παπαδόπουλο, και είχε την υποστήριξη και βοήθεια των παλαιών πρωταθλητών Σπήλιου Ζαχαρόπουλου και Φιλίππου Φιλίππου.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχαν υπηρεσίες και υπάλληλοι του Δήμου, που εργάστηκαν με ζήλο παρά και πάνω από τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, οι εθελοντές και οι χορηγοί.

Σ΄ όλους αυτούς αξίζει ένας ξεχωριστός έπαινος και θερμές ευχαριστίες.

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη διοργάνωση και προπαντός για τη μεγάλη συμμετοχή και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία. Σε σχετική δήλωσή του τόνισε:

«Ο Αθλητισμός είναι μια εξαιρετικά σημαντική και κοινωνικά πρόσφορη δραστηριότητα. Αφορά και ενδιαφέρει όλους τους ανθρώπους -ανεξάρτητα από ηλικία-, φύλλο, κοινωνικοοικονομική κατάσταση και επαγγελματική θέση.

»Η χρησιμότητα και τα οφέλη από την άθληση είναι πολύπλευρα και πολυεπίπεδα. Όποιος αθλείται ενισχύει και βελτιώνει τη σωματική και θωρακίζει την ψυχική του υγεία. Σωματική ευεξία, τόνωση της αυτοπεποίθησης, αισιοδοξία και καλή διάθεση είναι  στοιχεία συνυφασμένα με την αθλητική δραστηριότητα και βασικά εφόδια  για να χαίρεται καθένας τη ζωή, αλλά και για το ξεπέρασμα προβλημάτων.

»Η αυξημένη κοινωνικότητα, εξάλλου, που συνεπάγεται βελτιώνει και ενισχύει τις ανθρώπινες σχέσεις, αυξάνει την αίσθηση συμμετοχής και αλληλεγγύης, καταπολεμά τις αρνητικές σκέψεις και διαθέσεις και εξουδετερώνει τα αισθήματα μοναξιάς.

»Η τεράστια σημασία του αθλητισμού στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων, επιβάλει να κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημα: “Αθλητισμός για όλους”. Σ΄ αυτό κατατείνει η ετήσια διοργάνωση των “Αρβανιτείων” και η φετινή επιτυχία τους δίνει αισιόδοξο μήνυμα ότι σύνθημα ολοένα και περισσότερο θα γίνεται πράξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet