Άρχισε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Άρχισε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ως δικαιούχος, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ ως φορέας διαχείρισης, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Μεταμόρφωσης, αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων που διαμένουν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Τη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο φορέα Διαχείρισης, τη Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν και υπέγραψαν το συμφωνητικό ένταξης τους στο Πρόγραμμα, δεδομένου ότι έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους από το υπουργείο.

Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.
  • Η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μηνών, την κάλυψη βασικών δαπανών για αγορά οικοσκευών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet