Δήμος Μεταμόρφωσης: Μέτρα πρόληψης & προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τα κουνούπια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Μεταμόρφωσης: Μέτρα πρόληψης & προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τα κουνούπια

O Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει το κοινό ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου κυρίως αναπτύσσονται οι πληθυσμοί των κουνουπιών, ο κάθε πολίτης θα πρέπει:

  1. Nα μην διατηρεί ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνει το στάσιμο νερό από αντικείμενα όπως βαρέλια, κουβάδες, ανθοδοχεία (π.χ. νεκροταφεία), πιατάκια στις γλάστρες, υδρορροές, παλιά λάστιχα κ.λπ.
  2. Να φροντίζει για την υγειονομική προστασία των ιδιωτικών δεξαμενών συγκέντρωσης νερού τοποθετώντας κατάλληλα πλέγματα (σίτες).
  3. Να ποτίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα, καθότι ακόμα και το έδαφος, που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών των κουνουπιών.
  4. Να φροντίζει για τη συνεχή ανανέωση και χλωρίωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή και διακοσμητικά σιντριβάνια που διατηρεί. Σε περίπτωση που αυτά δεν χρησιμοποιούνται, να εκκενώνονται.
  5. Να τοποθετηθεί αντικουνουπικά πλέγματα στα ανοίγματα των κτηριακών του εγκαταστάσεων (πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς κ.λπ.).
  6. Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοκτόνα-εντομοαπωθητικά περιβάλλοντος.
  7. Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.

«Η υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση», επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Λουσίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet