Η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη λέει προκαταβολικά «Όχι» στη δημιουργία Mall στην περιοχή
Κοινωνία

Η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη λέει προκαταβολικά «Όχι» στη δημιουργία Mall στην περιοχή

Με αφορμή τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης και η οποία θα αφορά στη δημιουργία εμπορικού κέντρου (τύπου Mall), η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη, με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, σημειώνει ότι «ο συνδυασμός μας είναι και θα είναι πάντα ενάντια σε αυτήν τη δημιουργία και θα δώσει μεγάλη μάχη για τη μη κατασκευή του».

Ειδικότερα, η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη αναφέρει:

Στις 21 Ιουλίου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την Μεταμόρφωση το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών και της πόλης μας.

Είναι η δημιουργία ενός μεγάλο σύγχρονου εμπορικού κέντρου τύπου Mall. Η παράταξη μας είναι και θα είναι πάντα ενάντια σε αυτήν τη δημιουργία και θα δώσει μεγάλη μάχη για την μη κατασκευή του. Οι λόγοι είναι σοβαροί και τους αναλύουμε έναν έναν ξεχωριστά:

  1. Θα πλήξει τους επαγγελματίες της περιοχής, οδηγώντας τους σε λουκέτο την ώρα που βλέπουμε ότι ήδη από φόρους και μειώσεις του τζίρου τους από την πανδημία της Covid-19 τα καταστήματα θα αρχίσουν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
  2. Θα πλήξει τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα ακίνητά τους και θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, καθώς τα ακίνητα θα χάσουν την αξία τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα υποβαθμιστούν και θα μείνουν ανοίκιαστα.
  3. Όσον αφορά το περιβάλλον, σύμφωνα με τα διεθνή παραδείγματα, θα καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος πράσινου αφού στα σχέδια προβλέπονται μόνο λίγα δεκάδες μέτρα Πράσινου και δέντρων και το μεγαλύτερο μέρος θα τσιμεντοποιηθεί. Και όλα αυτά την ώρα που προβάλλεται έντονα η ανάγκη λιγότερης τσιμεντοποίησης της Αττικής και ειδικότερα της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής που θα υποστούν οι επόμενες γενιές με τις πολιτικές έλλειψης σεβασμού στο περιβάλλον.
  4. Θα πλήξει το ήδη βεβαρυμμένο οδικό δίκτυο της Μεταμόρφωσης, από την Εθνική και την Αττική Οδό, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες της Μεταμόρφωσης, που ζουν σε μία πόλη που οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης όπως το ποδήλατο είναι απαγορευτική και η μετακίνηση των ΑμεΑ γίνεται μετά εμποδίων.
  5. Αντί αυτού, σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, να γίνει ένας Πολυδύναμος Αθλητικός-Πολιτιστικός Χώρος, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με το διπλανό γήπεδο, που το μοιράζονται οι ομάδες των δύο Δήμων.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να γίνει ένα Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, με χώρους αναψυχής, παιδικές χαρές, οδικής εκπαίδευσης κ.ά. ανοικτό για τους δημότες, αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Σχετικά με τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής περί «νέων θέσεων εργασίας», τονίζουμε ότι είναι μία ξεκάθαρη επίφαση ανταποδοτικότητας αφού για κάθε θέση εργασίας των 400 ευρώ, θα κλείνουν πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν από μία οικογένεια.

Για όλα τα παραπάνω η παράταξή μας δηλώνει αντίθετη στη λειτουργία του καταστροφικού εμπορικού κέντρου και στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και καλεί τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους και να δυναμώσουν το «ΟΧΙ» στο Mall.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet