Μεταμόρφωση: Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Προαστιακού
Κοινωνία

Μεταμόρφωση: Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Προαστιακού

Τον υπό κατασκευή ανισόπεδο κόμβο στο ύψος του Προαστιακού στον Δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη. Ο κόμβος, ο οποίος διαμορφώνεται στο σημείο των οδών Τατοΐου και Δροσίνη, έχει προϋπολογισμό 540.000 ευρώ, και αποτελούσε ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς αντιμετωπίζει οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο και ενισχύει την ασφάλεια οδηγών και πεζών, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Μετά από τη συστηματική συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεταμόρφωσης μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα επιλύθηκαν και ξεπεράστηκαν προσχώματα για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο ποσοστό του έργου (458.000 ευρώ), ενώ ο Δήμος συμμετέχει με ιδίους πόρους 81.200 ευρώ.

Στο σημείο που υλοποιούνται τα έργα υποδέχθηκε τον Γ. Πατούλη ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Μπάλτα, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Στέλιο Σαριδάκη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χαρίκλεια Νικολοπούλου και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μάκη Αδαμίδη.

Αφού πραγματοποίησαν αυτοψία, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη «για τη σημαντική συμβολή του στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών στη Μεταμόρφωση», ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία που υπάρχει με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο σημείο, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Η στενή και στοχευμένη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορεί να επιτύχει θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης της Μεταμόρφωσης ο κόμβος της οδού Τατοΐου στο ύψος της Αττικής Οδού και του σταθμού του Προαστιακού. Πρόκειται για ένα έργο συμβολισμού αλλά και ουσίας. Έργο συμβολισμού γιατί κάναμε το αυτονόητο, καθώς βγάλαμε από τις καλένδες της γραφειοκρατίας και της ατολμίας ένα έργο ουσίας, που θα ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών και θα διευκολύνει την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Η ολοκλήρωση του κόμβου συμβάλλει στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών που βελτιώνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο και εκσυγχρονίζουν το οδικό δίκτυο. Η πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία μας με τον Δήμο Μεταμόρφωσης και προσωπικά με τον δήμαρχο Στράτο Σαραούδα συνεχίζεται για την υλοποίηση και άλλων έργων τα οποία αφορούν την περιοχή».

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης ανέφερε από την πλευρά του:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο ήταν κολλημένο από το 2006 και επιτέλους προχώρησε. Η μελέτη έγινε από τον Δήμο με ιδία μέσα, ενώ ο κ. Πατούλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης και η Περιφέρεια χρηματοδότησε το έργο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε περίπου τα 460.000 ευρώ από τα συνολικά 540.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου. Ευχαριστώ επίσης όλα τα υπηρεσιακά στελέχη που συνέβαλαν, ενώ έπεται και συνέχεια με ένα ακόμη σημαντικό έργο, τόσο συμβολικά, όσο και πρακτικά, που επίσης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Με τα ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή».

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα σημείωσε:

«Ακόμη ένα έργο ολοκληρώνεται με την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην Μεταμόρφωση, προς όφελος των πολιτών και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας. Με την καθοδήγηση του περιφερειάρχη Αττικής και τη συντονισμένη δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας επιταχύνονται οι διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες ακόμη ένα έργο ανάπτυξης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet