Με επιτυχία έγινε στη Μεταμόρφωση η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης
Κοινωνία

Με επιτυχία έγινε στη Μεταμόρφωση η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Μία ακόμα επιτυχής συνεργασία του Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης με την Παιδαγωγική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και το 1ο ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης αποτέλεσε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του προηγούμενου Σαββάτου (8/5).

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, με αφορμή, λοιπόν, την Ημέρα της Ευρώπης και τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων LUX πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής εκδήλωση με προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «QUO VADIS, AIDA?» της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μίας καθηλωτικής κινηματογραφικής αποτύπωσης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, μιας εκπληκτικής γυναικείας ερμηνείας από τη διακεκριμένη Σέρβα ηθοποιό Γιάσνα Τζούρισιτς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος της πόλης Ευστράτιος Σαραούδας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χριστίνα Αντωνοπούλου η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων Φωτεινή Δαλιάνη, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής, η διευθύντρια του 1ου Γ.ΕΛ. Ευαγγελία Φύτρου, οι οποίοι απηύθυναν και σύντομους χαιρετισμούς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας και φορέων της πόλης και πλήθος δημοτών.

Την ταινία, που είναι υποψήφια και για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, προλόγισε ο Γιάννης Γιαννετάκης, Lux Αudience Award Ambassador.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στο πλαίσιο των συνεργασιών με τα σχολεία της πόλης θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και η παρουσίαση της τραγωδίας «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, μίας νέας συνεργασίας των μουσικών συνόλων του Δήμου με το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και φυσικά πολλά ακόμα προγράμματα και δράσεις για τη Θερινή Καλλιτεχνική Περίοδο.

«Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες καθηγήτριες της Παιδαγωγικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’, όπως και τη διεύθυνση του σχολείου, φυσικά τις/τους μαθήτριες/ές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αυτονόητα όλους όσοι εργάστηκαν – συνεργάστηκαν για αυτήν την όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία. Εις τα επόμενα με υγεία. Ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις σύντομα», τονίζει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet