Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια στις 22/10 στη Μεταμόρφωση
Φωτογραφία: pexels.com
Κοινωνία

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια στις 22/10 στη Μεταμόρφωση

Το Παράρτημα της ΕΛΕΠΑ (Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής) στη Βορειοδυτική Αθήνα καλεί τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση που οργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς της Μεταμόρφωσης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 11:00, στην πλατεία δημαρχείου και στην πορεία που θα ακολουθήσει ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Μεταξύ άλλων το Παράρτημα της ΕΛΕΠΑ στη Βορειοδυτική Αθήνα αναφέρει:

«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε άλλο με την εξαθλίωση που βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας και στον κλάδο οπού στα λογιστικά γραφεία, που έχουν ξεχάσει τί πάει να πει ωράριο, σωματική και ψυχική ξεκούραση, αφού η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες χτυπάνε κόκκινο, σε συνδυασμό μάλιστα με τις προθεσμίες, τα ηλεκτρονικά βιβλία οπού μπήκαν σε εφαρμογή, τα τραγελαφικά με τις φορολογικές δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών για τα τεχνικά ζητήματα.

Στις ελεγκτικές συμβουλευτικές εταιρείες, με τις απλήρωτες υπερωρίες για να βγουν τα projects. Με την τηλεργασία να έχει πάρει μόνιμες διαστάσεις και να πρέπει οι εργαζόμενοι να επωμιστούν όλο το βάρος,

Στα λογιστήρια εταιρειών, με τις απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά ΣΚ και αργίες για να “κλείσει” ο μήνας ή ο χρόνος. Που μεγάλοι εργοδότες, προχωρούν σε απολύσεις, στοχεύοντας συνεχώς στην μείωση του εργατικού κόστους αξιοποιώντας την μέθοδο του outsourcing.

Δεν μας αρκούν οι μισθοί πείνας με τους οποίος  απλά επιβιώνουμε. Δεν πρόκειται να βάλουμε άλλη πλάτη για τα κέρδη των αφεντικών. Τα τελευταία 10 χρονιά πληρώσαμε την κρίση τους, πληρώσαμε την ανάπτυξη τους, πληρώσαμε την ειρήνη και τον πόλεμο τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet