Πιο κοντά η διάνοιξη της οδού Μπιζανίου στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Πιο κοντά η διάνοιξη της οδού Μπιζανίου στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Υπεγράφη στις 3/4 το συμβόλαιο της απευθείας αγοράς των ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών που βρίσκονται μεταξύ των Ο.Τ. 261-228 του Δήμου Μεταμόρφωσης ως μόνων κατάλληλων για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού που είναι η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης που επιβλήθηκε στις ιδιοκτησίες αυτές και η διάνοιξη της οδού Μπιζανίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό διάταγμα του Δήμου (ΦΕΚ 75Δ’/1970) και την υπ’ αριθμ. 3/2004 Πράξη Αναλογισμού που εκδόθηκε σε εφαρμογή του, με το τελικό ποσό των 435.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά δίνει τέλος στη μακροχρόνια ταλαιπωρία των ιδιοκτητών, ενώ είναι και προς όφελος του Δήμου, καθώς πραγματοποιήθηκε σε τιμή συμφέρουσα, δηλαδή κάτω της αντικειμενικής αξίας. Με την αγορά των συγκεκριμένων ακινήτων ο Δήμος Μεταμόρφωσης γίνεται ο αποκλειστικός κύριος μιας έκτασης που μέχρι και σήμερα παραμένει εντελώς αναξιοποίητη, την οποία θα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών του με τη δημιουργία κοινόχρηστου δρόμου. Η διάνοιξη της οδού Μπιζανίου θα συμβάλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση των οδών και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, δηλαδή θα συμβάλει στη λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

Μετά το πέρας της υπογραφής του συμβολαίου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, δήλωσε σχετικά: «Με τη σημερινή αγορά του 70% του τμήματος της οδού Μπιζανίου, μεταξύ Πευκών και Σολωμού, μια μόνο ιδιοκτησία απομένει για την πιο σημαντική διάνοιξη δρόμου στη Μεταμόρφωση. Τη διάνοιξη της οδού Μπιζανίου, μια ανάγκη σχεδόν 50 ετών. Μια ανάγκη και μια επιδίωξη που γίνεται πραγματικότητα μετά από επίπονη και επίμονη προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet