«Πλούσια» η ατζέντα στη συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής και δημάρχου Μεταμόρφωσης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Πλούσια» η ατζέντα στη συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής και δημάρχου Μεταμόρφωσης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των διαρκών επαφών που έχει με  όλους τους δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με στόχο την από κοινού δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Σ. Σαραούδα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος.

Στο  επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη δημιουργία δημοτικών ιατρείων και επισημάνθηκε από τον δήμαρχο η σημασία να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς το έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Τατοΐου και Εθνικής Οδού, το οποίο χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαραούδας τόνισε ότι χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα στην οδό Δερβενακίων που αποτελεί κεντρικό δρόμο της Μεταμόρφωσης, θέτοντας και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη τοποθέτησης προστατευτικών ηχοπετασμάτων σε σημεία της Αττικής Οδού, καθώς, όπως ανέφερε, περίπου 90 πολυκατοικίες είναι εκτεθειμένες και με κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται από τους κλειστούς παραδρόμους της Αττικής οδού, λόγω της καθυστέρησης των σχετικών απαλλοτριώσεων.

Τέλος συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας διαδημοτικού ποδηλατοδρόμου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στον δήμαρχο ότι τα έργα που σχετίζονται με την πρόληψη υγείας και την καλύτερη θωράκιση των πόλεων έχουν προτεραιότητα και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε όλη την Αττική, μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα.

«Η ανάπτυξη στην Αττική δεν μπορεί να περιμένει. Σε απόλυτη συνεργασία με τους δημάρχους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των περιοχών τους, θα χτίσουμε σιγά-σιγά μία νέα εικόνα στην Αττική μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε και θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet