Προεκλογική κοροϊδία χαρακτηρίζει τα σχέδια για open malls στη Μεταμόρφωση ο Β. Καραβάκος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προεκλογική κοροϊδία χαρακτηρίζει τα σχέδια για open malls στη Μεταμόρφωση ο Β. Καραβάκος

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, κάλεσε τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Γ. Παπανδρέου σε μια συζήτηση – ενημέρωση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (open malls). Ο στόχος της συζήτηση ήταν η εξασφάλιση συμφωνίας 50 τουλάχιστον καταστηματαρχών για υποβολή κοινής πρότασης με τον Δήμο για τη δημιουργία OPEN MALL στη Γ. Παπανδρέου.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις – ηπιοδρομήσεις και μια σειρά παρεμβάσεων στο περιβάλλον και τα συμβεβλημένα καταστήματα, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Για να γίνει αυτό, όπως υποστηρίζει η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, με επικεφαλής τον Βασίλη Καραβάκο, χρειάζονται:

  • Να έχει η πόλη ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πού θέλει να πάει.
  • Να εντάσσεται όλο αυτό στον μεσο -μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μεταμόρφωση, με ευθύνη της δημοτικής αρχής που διοικεί την πόλη από το 2011, δεν έχει κανέναν σχεδιασμό. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραβάκος, «σε αυτή τη λογική είναι και η τρέχουσα “πρόταση” της δημοτικής αρχής: Χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, χωρίς κάποια υποτυπώδη μελέτη, ζήτησε τη σύμπραξη των επαγγελματιών, εμπόρων και κατοίκων σε κάτι ασαφές, ομιχλώδες επειδή “υπάρχει πρόγραμμα που δίνει λεφτά”».

Και η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση συνεχίζει:

«Η δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά παραβιάζει κάθε αρχή σχεδιασμού: Αντί να ψάχνει χρηματοδότηση για να χρηματοδοτήσει τον δικό μας σχεδιασμό για τη Μεταμόρφωση, προσπαθεί να προσαρμόσει τη Μεταμόρφωση στο όποιο πρόγραμμα κυκλοφορεί. Αυτή η δημοτική αρχή είναι ικανή να διεκδικήσει ακόμα και πρόγραμμα για δημιουργία λιμενοβραχίονα στη Μεταμόρφωση, αρκεί να δείξει λίγο πριν τις εκλογές ότι κάτι κάνει, ότι νοιάζεται και για την πόλη (εκτός από τις αγορές οικοπέδων).

»Η ανάπτυξη της αγοράς της Μεταμόρφωσης είναι στενά συνυφασμένη με τη ζωή στη Μεταμόρφωση: Η πόλη πρέπει να φωτιστεί (είναι σκοτεινή), να ζωντανέψει με πλήθος εκδηλώσεων, να γίνει πόλη πολιτισμού, ώστε οι κάτοικοί της να ζουν εδώ, όχι μόνο να έρχονται για ύπνο. Πρέπει να γίνει φιλική στον πεζό, στην οικογένεια, να κρατήσει τους νέους της.

»Για να γίνουν αυτά χρειάζεται να συζητήσουμε όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε εδώ. Το αποτέλεσμα των συζητήσεων να δοθεί για επιστημονική επεξεργασία από τους σχετικούς με το αντικείμενο επιστήμονες και να ακολουθήσει η πρακτική υλοποίηση».

Μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση

Η παράταξη υποστηρίζει ότι χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί από ίδιους πόρους, «αρκεί η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα να σταματήσει τις σπατάλες με τα λεφτά άλλων». Αναφέρει δε ως παράδειγμα σπατάλης τα 850.000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική αξία που δίνονται για το κτήμα Κουτσουμπέλη (3.650.000 αντί για 2.800.000 ευρώ), χωρίς καμία αιτιολόγηση, όπςω επισημαίνει, προσθέτοντας εμφατικά ότι «την ώρα που αγορά ακινήτων απλά δεν υπάρχει αυτοί μοιράζουν εκατομμύρια».

Από την άλλη, η Συμμαχία Πολιτών υποστηρίζει ότι υπάρχουν προγράμματα που συνεχώς βγαίνουν, τονίζοντας πως «το ότι η δημοτική αρχή Καρπέτα αντιλήφθηκε ένα πρόγραμμα, δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένα. Υπάρχουν πολλά κατά καιρούς, αρκεί να είναι ο Δήμος σταθερά προσανατολισμένος στην εξεύρεσή τους, να έχει δημιουργήσει τον κατάλληλο μηχανισμό εύρεσης, να ξέρει τι θέλει να χρηματοδοτήσει -να έχει σχεδιάσει δηλαδή».

Η δημοτική αρχή Καρπέτα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σωστά ένα έργο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου επίσης προστίθενται τα εξής: «Δεν το έχει κάνει με κανένα ως τώρα. Σήμα κατατεθέν της θητείας της είναι η κεντρική πλατεία. Ας θυμηθούμε ακόμα το αθλητικό έργο στο διαδημοτικό, το κυλικείο του νεκροταφείου, τον παιδικό σταθμό στην Καναπίτσα και άλλα πολλά τέτοια.

»Δεν θέλει να ακούσει σοβαρές προτάσεις. Η αλαζονεία της εξουσίας έχει φτάσει στο ανώτατο στάδιο. Ο “ξερολισμός”, σε συνδυασμό με την ανικανότητα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, επικίνδυνο για την πόλη. Είναι ικανοί να παίξουν με τον πόνο της αγοράς προκειμένου να ξεγελάσουν κάποιους με το δήθεν ενδιαφέρον, μήπως και σωθούν εκλογικά».

«Η Μεταμόρφωση μπορεί να μελετήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το μέλλον της! Αρκεί να αποδεσμευτεί από τις δυνάμεις που χρησιμοποίησαν τον Δήμο, αντί να τον υπηρετήσουν, όποια μορφή και αν έχουν. Αρκεί να θυμηθεί την ώρα που πρέπει. Έχει τις δυνάμεις, τη γνώση, την επάρκεια. Χρειάζεται επιπλέον τη θέληση, να στείλει σε αγρανάπαυση όσους έπαιξαν με το μέλλον της τόσα χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης, η οποία συνοδεύεται και ακόλουθα υστερόγραφα.

Υ.Γ 1. Λένε και ανακρίβειες: Το πρόγραμμα για το οποίο έγινε η συζήτηση προβλέπει πεζοδρόμους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Ο κ. Καρπέτας επέμενε ότι προβλέπει μόνο πεζοδρόμους και άρα μόνο η Γ. Παπανδρέου (αποκλείοντας π.χ. τη Φ. Γκινοσάτη) μπορεί να ενταχθεί. Γιατί; Δεν είχε καν διαβάσει ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Υ.Γ.2 Η Περιφέρεια Αττικής ενέγραψε το 2016 3.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της για ανάπλαση του κέντρου. Επειδή η ανάπλαση ήταν “όραμα” του κ. δημάρχου το οποίο “το επεξεργαζόταν” ο ίδιος, αλλά ο Δήμος δεν ήξερε κάτι, τα χρήματα χάθηκαν. Μια σοβαρή δημοτική αρχή μπορεί να τα ξαναφέρει πίσω και, σε συνεργασία με όσους ζουν και εργάζονται εδώ, να αναπλάσει το κέντρο στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet