Πρόσκληση σε δημότες Μεταμόρφωσης για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα ActiveΑge
Κοινωνία

Πρόσκληση σε δημότες Μεταμόρφωσης για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα ActiveΑge

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφοριακών Εφαρμογών του Δήμου Μεταμόρφωσης, απευθύνουν πρόσκληση σε 60 συνδημότες ηλικίας +65 ετών προκειμένου να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ActiveΑge.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας για την ενεργοποίηση μηχανισμού «έξυπνου» περιβάλλοντος διαβίωσης για την ενεργό και υγιή διαβίωση των ηλικιωμένων πολιτών.

Κύριος στόχος είναι να οικοδομηθεί το πρώτο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του Διαδικτύου σε εννέα τοποθεσίες ανάπτυξης (DS) σε επτά (7) ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας την ανάπτυξη και τη λειτουργία υπηρεσιών που βασίζονται στην ενεργό και υγιή γήρανση, υποστηρίζοντας και επεκτείνοντας την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στο περιβάλλον τους, προτείνοντας λύσεις και αξιοποιώντας τεχνολογίες νέας γενιάς.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει ως εταίρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με 150 ωφελούμενους, από τους οποίους οι πρώτοι 90 έχουν ήδη καλυφθεί.

Στην οικία των ωφελουμένων θα τοποθετηθούν, χωρίς χρέωση, συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης, τα οποία με τη χρήση τεχνολογίας ΙοΤ θα συλλέγουν συγκεκριμένα δεδομένα για την ημερήσια δραστηριότητα του δημότη.

Τα στοιχεία αναλύονται, μετά από σχετική άδεια των συμμετεχόντων, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με διακριτικότητα και σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  • Ανίχνευση ανοίγματος και κλεισίματος της κεντρικής εισόδου κάθε οικίας για την αυτόματη αναγνώριση εισόδου/εξόδου του ηλικιωμένου από την οικία.
  • Ανίχνευση κίνησης του ηλικιωμένου στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού, για την αυτόματη αναγνώριση της επισκεψιμότητας κάθε χώρου του σπιτιού.
  • Ενημέρωση προσώπων που έχει υποδείξει ο ηλικιωμένος σε περίπτωση ανάγκης, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το ανωτέρω πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού με στόχο την παροχή ενός ολοκληρωμένου συστήματος απομακρυσμένης φροντίδας και παροχών υπηρεσιών υγείας σε όσο το δυνατόν περισσότερες/ους ηλικιωμένους συνδημότες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση στο δημοτικό κατάστημα, στην οδό Ι. Ράλλη και Δημαρχείου 1 (1ος όροφος, Τμήμα Προγραμματισμού και Πληροφορικής) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 213 2012900, με την κ. Χαριτωνίδου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet