Συμμαχία Πολιτών: Ψέμματα διοίκησης Καρπέτα για διαδημοτικό Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ψέμματα διοίκησης Καρπέτα για διαδημοτικό Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο

Ότι ψεύδεται αναφορικά με το διαδημοτικό Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου και το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης κατηγορεί τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται:

Μισές αλήθειες -ολόκληρα ψέμματα- από τη δημοτική αρχή Καρπέτα. Για το διαδημοτικό Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο στην Αγ. Νεκταρίου

Ότι η δημοτική Αρχή Καρπέτα παραπλανά συνεχώς και το Δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία το έχουμε εμπεδώσει προ πολλού. Μας το επιβεβαίωσε και πρόσφατα παρουσιάζοντας μια πλαστή κατάσταση για το θέμα της στέγασης του 2ου Λυκείου, στο κτήριο της Αγίου Νεκταρίου.

Συγκεκριμένα, είπε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καρπέτας:

«Παρά τον θόρυβο, τις ανησυχίες, τα γνωστά… σας πληροφορώ ότι η στέγαση και της 2ης τάξης είναι απολύτως εξασφαλισμένη σε χώρους κατάλληλους…». 

«Εξασφαλίστηκε όλα τα τμήματα και της 1ης και της 2ης τάξης να στεγαστούν σε αίθουσες απολύτως κατάλληλες. Είχε υπάρξει ένας θόρυβος ο οποίος σκόπιμος και κακοήθης, με ανόητους υπολογισμούς και σχεδιασμούς, δημιούργησαν μια έντονη ανησυχία στους γονείς, είναι χρέος όλων μας να διασκεδαστεί» κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. 

Ο Βασίλης Καραβάκος επισήμανε στον κ. Καρπέτα (χωρίς να γνωρίζει τι έγινε ακριβώς στο σχολείο – γνωρίζει όμως καλά τη διοίκηση Καρπέτα) ότι:

«Για το πρόβλημα για το 2ο Λύκειο υπεύθυνοι είστε εσείς. Παίρνετε αποφάσεις εν κρυπτώ, φώναζε ο Δήμος Ηρακλείου, διαμαρτυρόταν σύσσωμη η αντιπολίτευση. Για ποιους λέτε για σκόπιμους θορύβους, για γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους; Την αγωνία τους εκφράζουν για το ότι στοιβάζονται οι μαθητές… Η απαξίωση του σχολείου έχει αφετηρία αυτόν ο οποίος το λειτουργεί, εσάς δηλαδή. Στο ερώτημα και τώρα τι να κάνουμε η απάντηση είναι ότι υπεύθυνοι είστε εσείς. 7 χρόνια είστε και δεν κάνετε τίποτα. Για να λυθεί το πρόβλημα εμείς σας πήγαμε από το χέρι στο Υπουργείο…». 

Διαλύουμε ακόμα ένα σχολείο.

Έρχεται όμως η ανακοίνωση των καθηγητών του διαδημοτικού Γυμνασίου, του συστεγαζόμενου με το 2ο Λύκειο, για να αναδείξει τι έχει πραγματικά συμβεί: Για να λυθεί το πρόβλημα, δημιουργήθηκε άλλο: Καταργήθηκε μια αίθουσα μουσικής, καταργήθηκε ένα εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και άδειασε και μια αίθουσα καθηγητών. Δηλαδή, διαλύουμε ακόμα ένα σχολείο.

Αυτά είναι ικανή να κάνει η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή, αυτά κάνει.

Μόνο που με τις πράξεις της δικαιώνει απόλυτα την ανησυχία των γονιών του Γυμνασίου, τις κινητοποιήσεις του συλλόγου Γονέων, την αγανάκτησή τους που εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Φεβρουαρίου.

Εκτός από το δημοτικό ταμείο η δημοτική Αρχή Καρπέτα αποτελεί κίνδυνο και για την εκπαίδευση στη Μεταμόρφωση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου των καθηγητών του Διαδημοτικού Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου για να καταλάβετε πώς «έλυσε» το ζήτημα ο κ. Καρπέτας. 

Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κύριο Μιλτιάδη Καρπέτα:

Μεταμόρφωση, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε υποχρεωμένοι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα γεγονότα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, στην αρχή δηλαδή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, είχαμε την ευκαιρία σε επίσκεψη που κάνατε στο σχολείο μας να σας εκθέσουμε τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, που ελήφθη τέλος Αυγούστου 2016, για τη φιλοξενία της Α΄ τάξης του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης στο κτήριο του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου. Οι αντιρρήσεις και επιφυλάξεις εστιάζονταν στο ότι, για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπρεπε να παραχωρηθούν λειτουργικές αίθουσες του Γυμνασίου.

Στις επίμονες ερωτήσεις μας τι θα γίνει με τη Β΄ τάξη του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-2018, η απάντησή σας ήταν «θα το δούμε στην ώρα του». Η ώρα ήρθε μέσα στον Μάρτιο του 2017, όταν η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, μη λαμβάνοντας υπόψιν της τις εμπεριστατωμένες θέσεις του συλλόγου των καθηγητών του Γυμνασίου και του διευθυντή του, οι οποίοι επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες, αποφάσισε τη φιλοξενία και της Β΄ τάξης του Λυκείου Μεταμόρφωσης στο κτήριο του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου.

Εκθέσαμε για άλλη μια φορά τις αντιρρήσεις μας για την υποβάθμιση της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου με την παραχώρηση αιθουσών σημαντικών για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Παρά, λοιπόν, τις ενστάσεις μας, οι αρμόδιοι προχώρησαν στην προετοιμασία των αιθουσών που θα φιλοξενούσαν την Α΄ και Β΄ τάξη του Λυκείου.

Έξι μέρες πριν από τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά και ενώ έχουν ξοδευτεί εργατοώρες για διερευνήσεις, για μελέτες, για έγγραφα μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου και για υλικά, εσείς, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, επισκεφτήκατε αυτοπροσώπως το σχολείο και αποφασίσατε τη μη χρήση των αιθουσών που είχαν παραχωρηθεί, παρόλο που και εμείς σας είχαμε επισημάνει τον Μάρτιο του 2017 ότι οι αίθουσες ήταν προβληματικές. Δώσατε εντολή να αδειάσει μια αίθουσα καθηγητών, μια αίθουσα μουσικής και ένα εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου. Δεν ξέρουμε αν μπορείτε να φανταστείτε τι πλήγμα είναι αυτή σας η απόφαση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου!

Η συνέπεια από την απόφασή σας είναι να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον αίθουσες που με προσωπική εργασία είχαν δημιουργηθεί με στόχο την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές μας. Γιατί το σχολείο δεν είναι μόνον οι στενά διδακτικές αίθουσες των έξι, επτά, οκτώ ή δέκα τμημάτων. Είναι οι αίθουσες Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Μουσικής, Πολλαπλών Χρήσεων, Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, Βιβλιοθήκης. Είναι ο μεγάλος, άνετος και ασφαλής αύλειος χώρος, ο επαρκής αριθμός των τουαλετών, ο πλούσιος εξοπλισμός και η καλή συντήρηση του κτηρίου. Χωρίς όλους αυτούς τους ζωτικούς χώρους δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα Προγράμματα Σπουδών των ειδικοτήτων ούτε μπορεί να αξιοποιηθεί η δημιουργικότητα των μαθητών. Το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο μετωπικής διδασκαλίας παρελθόντων ετών.

Τέλος σας θυμίζουμε ότι, όπως ο ίδιος έχετε αναφέρει διαβάζοντας μάλιστα σχετική μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου 2017, ο Δήμος της Μεταμόρφωσης χρειάζεται τέσσερα Γυμνάσια. Για να χτιστεί το νέο κτήριο που είναι απαραίτητο και έχει ήδη αποφασιστεί να χτιστεί στο οικόπεδο του ΟΣΚ, απαιτείται χρόνος τουλάχιστον τριών σχολικών ετών.

Άρα η μόνη διέξοδος και λύση στο πρόβλημα της στέγασης του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή σας προτείναμε, τόσο ο διευθυντής και ο σύλλογος των καθηγητών, όσο και η τοπική ΕΛΜΕ σε συνάντηση μαζί σας: Η ενοικίαση κτηρίου που θα στεγαστεί το Λύκειο έως ότου ετοιμαστεί το κτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οικόπεδο του ΟΣΚ.

Επομένως, θα πρέπει σήμερα να φροντίσετε για τις ενέργειες που απαιτούνται για την ενοικίαση κατάλληλου κτηρίου, διότι το ερώτημα όπως καταλαβαίνετε κύριε δήμαρχε επανέρχεται: πού σκέφτεστε να φιλοξενήσετε τη Γ΄ τάξη του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης τον Σεπτέμβριο του 2018;

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet