Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου από την ΕΑΑ – Παράρτημα Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου από την ΕΑΑ – Παράρτημα Ν. Ιωνίας

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας Αττικής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (ΕΑΕ) ενημερώνει τους κατοίκους Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης και Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκιδόνος ότι ξεκίνησε και πάλι δυναμικά τις δράσεις και τη λειτουργία του από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00).

Με το σύνθημα «Είναι στο χέρι μας να θωρακίσουμε το σώμα μας από τον καρκίνο» το Παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΕΑΕ προσκαλεί και προτρέπει τους πολίτες να κλείσουν τα ραντεβού τους και να κάνουν όλες τις προληπτικές εξετάσεις, προκειμένου να διαφυλάξουν το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής υγείας τους.

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου

1. ΤEST PAP:
α. Εξαρχάκος Ανάργυρος, Ιατρός Μαιευτήρας –Γυναικολόγος, δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30π.μ.
β. Πόπη Μάλφα, μαία, δέχεται Τετάρτη 5.00μ.μ.

2. Δερματολογική Εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος:
α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη, Ιατρός Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.
β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος δέχεται
ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30π.μ.

3. Κλινική εξέταση μαστού – Πανταζόπουλος Νικόλαος Ιατρός Ειδικός Παθολόγος δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 4.00μ.μ.

4. Ψυχολογική υποστήριξη:
α. Kαραματσούκη Μαριλένα, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους, ημέρα Παρασκευή 12.00π.μ.-3.00μ.μ.
β. Αραπίδου Μάνια, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης. Δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογενείας τους ημέρα Τρίτη 10.00π.μ.-1μ.μ.
γ. Βενιού Εφη, σύμβουλος ψυχικής υγείας δέχεται κάθε Δευτέρα, 11π.μ.-1μ.μ. ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

5. Χειρουργός – Εντατικολόγος: Κουζανίδης Νικόλαος.
Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών κι εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ. διεντερικής σίτισης γαστροστομίες, τραχειοστομίες) και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών.

6. Ενεσοθεραπεία: Μέλη – Εθελόντριες του Παραρτήματός μας προσφέρουν δωρεάν ενεσοθεραπεία σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού τους).

7. Διατροφολόγος: Πυργιωτάκης Βασίλειος δέχεται κάθε 2η Πέμπτη (11.00π.μ.-1.00μ.μ.)
Για πληροφορίες και προγραμματισμό των ραντεβού σας με γιατρό, ψυχολόγο ή διατροφολόγο επικοινωνείτε με τα γραφεία μας στο 213 0337798.

8. Συνεχίζουμε τη συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις οποίες στηρίζει το Παράρτημα μας*
Παράδοση στα γραφεία μας καθημερνά τις ώρες λειτουργίας 10.00π.μ.- 2.00μ.μ.

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ
Με την ανανέωση της συνδρομής του 2016 για τα μέλη μας, αλλά και όποιον άλλο ενδιαφέρεται να γίνει μέλος μας, συνεχίζεται η έκδοση κάρτας υγείας που παρέχει τη δυνατότητα της παροχής δωρεάν εξετάσεων, καθώς και άλλων, με σημαντική έκπτωση που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού: H ιατρός Αναισθησιολόγος-Αλγολόγος κυρία Κωνσταντάκη Φωτεινή, Επιστημονική Υπεύθυνη, θα δέχεται κατόπιν ραντεβού ημέρα Τρίτη 19.00-21.00 όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο. Θα ενημερώνει, θα συμβουλεύει και θα τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ-ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισής τους.

Στον προγραμματισμό μας προέχει η ενσωμάτωση νέων προληπτικών δράσεων υγείας και στήριξης του κοινωνικού συνόλου σε συνεργασία και με άλλους φορείς δημόσιους η ιδιωτικούς για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση

ΙΔΡΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Στο πλαίσιο των δράσεών μας αλληλεγγύης στον πάσχοντα άνθρωπο αποφασίσαμε την ίδρυση τράπεζας αίματος στο ΓΝ.Ν.Ι ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ και την εγγραφή του Παραρτήματός μας στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ.

Αναφορικά με την διαδικασία και ημερομηνία αιμοδοσίας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο και αφίσα.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΜΑΣ

Προσκαλούμε όλους και όλες να συμβάλλετε στους καλούς σκοπούς και δράσεις μας για την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση.

Με χαρά θα μιλήσουμε μαζί σας στα γραφεία μας. Όλοι και όλες μάς είστε απαραίτητοι.

Επιστημονικές ιατρικές ημερίδες – εκδηλώσεις

Πρόληψη – Φροντίζουμε για μια ζωή με ποιότητα και υγεία

Επιλέξαμε ως πρώτη μετά το καλοκαίρι ημερίδα μας τη διατροφή, ο ρόλος της οποιας αποδείχθηκε σημαντικός για την υγεία και τρόπος θωράκισης του οργανισμού από καρκινογόνες ουσίες, με τη σωστή κατά περίπτωση επιλογή τροφών. Άλλωστε, η υγιεινή διατροφή είναι κατά τον ευρωπαϊκό κώδικα ένας από τους 12 τρόπους πρόληψης κατά του καρκίνου.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα (τόπος και ημερομηνία) της ενδιαφέρουσας για όλους και όλες ημερίδας, στην οποία ομιλητές θα είναι εξαιρετικοί ειδικοί επιστήμονες.

Πολιτιστική δραστηριότητα
Το Δ.Σ. της ΕΑΑ – Παράρτημα Ν. Ιωνίας στηρίζουμε τις πολιτιστικές δράσεις τους εθελοντικού τμήματός μας και φροντίζουμε για την ψυχική και πνευματική ευχαρίστηση των μελών και φίλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε και οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την οποία θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα, με ανάρτηση στον τοπικό Τύπο και τη σελίδα μας στο facebook.

Σημείωση
Όλα τα ραντεβού για όλες τις ειδικότητες ιατρών-ψυχολόγων διατροφολόγου θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του Παραρτήματός μας. Κατά τη προσέλευση θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας.

Το ανωτέρω πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς
κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 0337798 από τις 10.00 – 14.00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet