Επιτυχημένος ο 2ος Αγώνας Δρόμου Μικρασιατών Προσφύγων
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Επιτυχημένος ο 2ος Αγώνας Δρόμου Μικρασιατών Προσφύγων

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας δρόμου που ήταν αφιερωμένος στους Μικρασιάτες Πρόσφυγες.

Από πολύ νωρίς το πρωί, όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του ΑΓΣ Ν. Ιωνίας «Ανατολή», η πλατεία του Αγίου Γεωργίου μετατράπηκε σε αγωνιστικό χώρο, με όλη την Οργανωτική Επιτροπή: Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Ν. Ιωνίας, το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου N. Φιλαδέλφειας – N. Χαλκηδόνος και τον Αθλητικό και Γυμναστικό Σύλλογο «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας) να είναι έτοιμη για τις δύο διαδρομές του αγώνα: τα 10.000 μ. για ενήλικες και τα 1.000 μ. για τα μικρά παιδιά.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής απηύθυνε, πριν την εκκίνηση των 10.000 μ., ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκάς Χριστοδούλου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η διάθεση των δρομέων σε υψηλό επίπεδο. Την υπόσχεση των δρομέων απήγγειλε ο Πειραιώτης δρομέας Λάμπρος Διακάτος. Την εκκίνηση των 10.000 μ. έδωσε ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και των 1.000μ. ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Αριστείδης Βασιλόπουλος.

Όλοι οι αθλητές τερματίζοντας έπαιρναν το ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα, στην πίσω πλευρά του οποίου ήταν το ιστορικό της διοργάνωσης και όλα τα χαρακτηριστικά σημεία των διαδρομών: οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα εργοστάσια, τα φουγάρα, τα μουσεία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των δύο δημάρχων ο εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου ο πατήρ Δανιήλ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, εκπροσωπώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Ανανιάδης, ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργία-Αλληλεγγύη, Π. Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Προοπτικής, Δ. Θωμαΐδου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ και δημοτικός σύμβουλος Σπ. Αμανατίδης, οι αντιδήμαρχοι Λίλιαν Αθυμαρίτου και Σάβ. Χατζηκωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Όλ. Κατημερτζή, Όλ. Ακιανίδου, Κ. Εξαδάκτυλος, Χρ. Χατζηϊωάννου, Ηλ. Γκαραβέλας, Βέτα Γεωργιάδου, Αντ. Βουδούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Μανωλεδάκης Θεόδωρος (υπεύθυνος του αυτοτελούς τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος έτρεξε στον αγώνα), ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Κωστιδάκης, οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Χάρης Σαπουντζάκης (πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας), Γιάν. Κοντίτσης (πρόεδρος Ιωνικού Συνδέσμου), Έλσα Ανθρακίδου (Συλλόγου Σμυρναίων), Γ. Νουβέλογλου (Συνδέσμου Αλαγιωτών), Γιάν. Ηλιού (Συλλόγου Ινεπολιτών- Κασταμονιτών), Κούλα Μπρόλιου (συλλόγου Η ΑΠΠΑΔΟΚΙΑ), Πανάγου (συλλόγου ΣΙΝΩΠΗ).

Οι πρώτοι νικητές των αγώνων είναι:

1.000 μ.: Χριστάνας Κων/νος (ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ) – Αυγέρη Στέλλα (ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)

10.000 μ. Σταμούλης Γεώργιος  (Α.Σ. Φίλιππος Βέροιας) – Παναγιωτοπούλου Ιουλία/Ελένη

Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε ιδιαιτέρως τους τυφλούς Παρολυμπιονίκες αθλητές Στέργιο Σιούτη και το συνοδό του Βάιο Μεσδανίτη και τον Νικόλαο Τσατσακλά και τη συνοδό του Μαρίνα Κολέττα. Επίσης βράβευσε το μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα Ευάγγελο Καστριτσέα.

Το κύπελλο «στον αθλητή που δεν νίκησε» απονεμήθηκε μετά από κλήρωση στον αθλητή Σπύρο Σιούτη, γιο του Παρολυμπιονίκη Στέργιου Σιούτη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία των αγώνων. Επίσης συγχαίρει τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τους ευχαριστεί για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έκαναν για όλη τη διοργάνωση.

Η διοργάνωση κρίθηκε και χαρακτηρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ως υψηλού επιπέδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet